Kom dobar dok je imao snage – Janketić je fudbaler sjajnog osjećaja za gol

Janketić pogodio za Pljevljake, FOTO: Facebook
Janketić pogodio za Pljevljake, FOTO: Facebook

Uzbudljiv meč na Zlatici! Prva utakmica baraža za popunu Prve lige između Koma i Rudara završena je bez pobjednika – 1:1! Zadovoljniji definitivno Pljevljaci koji će u revanšu, 3. juna imati prednost domaćeg terena na svom stadionu pod Golubinjom.

Podijeljena poluvremena, u prvom bolji domaćin koji je to materijalizovao pogotkom Lazara Kneževića sa bijele tačke u 30. minutu. Ali, kako su minuti prolazili tako su i gosti djelovali ozbiljnije i stigli do izjednačenja preko Velizara Janketića u 82. minutu.

Kom je bolje otvorio utakmicu, prije pogotka imao dvije ozbiljne šanse – Knežević je u 10. minutu prebacio loptu preko prečke, a devet minuta kasnije udarac mladog napadača ukrotio je golman Azir Muminović. I onda prvi važan trenutak na utakmici Boško Dujović je lansirao nekadašnjeg prvotimca Budućnosti Marka Kažića, brzonogog krilnog fudbalera ruši iskusni Miloš Bakrač, sudija Nikola Dabanović pokazuje na kreč – Knežević sada siguran!

Uspio je Rudar da pronađe svoj ritam u drugom poluvremenu, osjetilo se da su Pljevljaci spremniji, da dolaze iz jačeg ranga takmičenja, nijesu imali izrazite šanse, ali je mirisalo na promjenu rezultata na Zlatici. I onda 82. minut, fantastična akcija iz prekida, kombinovali su Ognjen Peličić i Duje Javorčić, hrvatski internacionalac je uputio rezantan centaršut koji je druge stative u gol pretvorio Janketić.

Agilni ofanzivac Rudara je u 92. minutu mogao da bude apsolutni heroj meča, ali je njegov udarac sa distance uspio da zaustavi golman Nikola Ivanović.

Sve u svemu, dobar duel na Zlatici, dugo je vodio Kom, imao bolje šanse, nije pomišljao na predaju – biće zanimljivo u Pljevljima.