NAPOLI IMA NOVOG TRENERA

Konte stigao na Maradonin stadion

Foto: Napoli

Napoli je realizovao najveće pojačanje za sljedeću sezonu – trenera.

Antonio Konte i zvanično je potpisao trogodišnji ugovor sa prošlogodišnjim šampionom Italije, uz godišnju platu od šest miliona eura, a koja dodatno uključuje i bonuse, zavisno od ostvarenih rezultata.

Nakon što je drugi kandidat Đan Pijero Gasperini odlučio da ostane u Atalanti, Napoli se maksimalno fokusirao na pregovore sa Konteom te je dogovor postignut nakon nedjelju dana razgovora.

Konte je ugovor potpisao u društvu predsjednika kluba Aurelija De Laurentina, čija je ambicija da vrati Napoli u vrh italijanskog fudbala te u Ligu šampiona.

“Srećan sam i emotivan što imam priliku da sjedim na plavoj klupi Napolija. Pružiću maksimum kako bi ekipa što više napredovala i bila što zrelija. Moja prednost biće potpuna”, prve su riječi Kontea kao novog stratega kluba sa Dijego Armando Maradone stadiona.

U njegovom stručnom štabu biće pomoćnik Kristijan Stelini, analitičar Đanluka Konte (Antonijev brat), uz kondicione trenere Konstantina Koratija i Stefana Brunu. Takođe, s njima će raditi i Franćesko Sinati i Alehandro Rosalen, trener golmana.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare