Kraj epizode u Aradu – Vukčević pred novim izazovom

Vukčević napustio Rumuniju, FOTO: UTA Arad
Vukčević napustio Rumuniju, FOTO: UTA Arad

Marku Vukčeviću je istekao ugovor u UTA Aradu i tokom predstojećeg ljetnjeg prelaznog roka tražiće novi angažman.

U julu 2021. godine 30-godišnji bočni fudbaler, koji jednako dobro može da odgovori na poziciji beka i krila, stigao je u Rumuniju iz Podgorice. Proveo je Vukčević dvije jako dobre sezone u Aradu, prošle godine sakupio je 36 prvenstvenih nastupa, a ekipa je bez problema obezbijedila opstanak. Druga godina bila je malo teža, u jednom trenutku mučila ga je povreda, aliopet je upisao zavidan broj nastupa- 31, s tim što je ekipa komplikovanije, kroz baraž, sačuvala prvoligaški status.

“Zahvaljujemo se na doprinosu tokom vremena provedenog u Aradu i želimo mnogo uspjeha u karijeri”, stoji na sajtu kluba koji se oprostio od Vukčevića, ali i još devet fudbalera!

Vukčević se zbog standardno dobrih partija našao na spisku selektora Miodraga Radulovića i konkurisaće za predstojeće duele reprezentacije Crne Gore protiv Mađarske i Češke u Podgorici. Prošle godine je baš u pobjedi nad Rumunijom u Ligi nacija (2:0) postigao, za sada, jedini gol u dresu “sokola”.

<<< Misija Mađarska

“Vrijeme je za rastanak. Bilo je zadovoljstvo. Hvala na podršsci”, napisao je Vukčević na svom Facebook profilu povodom odlaska iz UTA Arada.

Prve seniorske korake Vukčević je upisao u dresu Budućnosti, od domaćih klubova igrao je još za Grbalj i Podgoricu, a ima i zavidno inostrano iskustvo – novosadska Vojvodina, ljubljanska Olimpija, Inter iz Zaprešića i iranski Pajkan.