Kraj saradnje: Petrovac ostao bez južnoameričkog šmeka

Golgeter Faust napustio je Petrovac, FOTO: FSCG
Golgeter Faust napustio je Petrovac, FOTO: FSCG

Do kraja tekuće sezone crnogorskog klupskog fudbala ostala su još tri kola, a Petrovac će ih odigrati bez stranaca, praktično i najboljih fudbalera u timu – Rodriga Fausta i Augusta Čagasa.

Kako LOBSPORT saznaje uprava Petrovčana raskinula je ugovore sa južnoameričkim fudbalerima, ali iz različitih razloga.

Brazilac Augusto, koji je ranije nastupao za Bokelj i Sutjesku, suspendovan je zbog nediscipline. 29-godišnji centralni vezista nije se pojavio na posljednjem treningu pred duel sa Rudarom u Pljevljima gdje je primorski tim pretrpio poraz 4:2. Izrevoltirana potezom fudbalera, uprava je u dogovoru sa stručnim štabom odlučila da suspenduje Brazilca do kraja sezone. Spekuliše se da je Augusto bojkotovao klub jer za protekli mjesec nije dobio dio dogovorene zarade…

FOTO: Augusto Čagas odigrao je 29 prvenstvenih utakmica a Petrovac, FOTO: FSCG

Sa druge strane, “čiste papire” dobio je nekadašnji napadač Jezera Rodrigo Faust – snažni ofanzivac vratio se u rodnu Argentinu zbog privatnih obaveza. Golgeteru Petrovčana, koji je osam puta pogađao metu u prvenstvu, porodila se žena, pa će shodno tome karijeru nastaviti u domovini.

“Nebesko-plavi” su daleko od rezultata i forme iz prvog dijela šampionata, zbog čega je još početkom marta Mladen Lambulić napustio kormilo, a naslijedio ga je Duško Ivanović. Na posljednjih osam susreta Petrovčani su slavili jednom. Na šestom su mjestu sa 42 boda, na -5 od Evrope, a +7 u odnosu na baraž. U predstojećem kolu ugostiće Mornar, potom idu na megdan Sutjesci, i na zatvaranju šampionata biće domaćini Iskri.