Kup Kralja, Barsa za drugi trofej, Real za prestiž

Treći put u 2023. godini ćemo gledati okršaj španskih velikana, još jedan “El klasiko” u nizu sa dvije totalno drugačije perspektive.
Katalonci su zadovoljniji kada su u pitanju domaća takmičenja, La liga je gotovo osvojena, a prednost iz prvog meča od 1:0 i 90 minuta ih dijeli od finala i borbe za drugi trofej u sezoni, ne bi li se “oprao” gorak ukus u ustima nakon eliminacije iz Lige Evrope.

Ono što će sigurno biti interesantno jeste okršaj dva najbolja strijelca Primere, Karima Benzeme koji je postigao het-trik u demoliranju Valjadolida i broji 14 golova u sezoni dok mu je prvi konkurent i prvi strijelac lige Robert Levandovski sa 17 golova.

Sa druge strane madriđanima ne treba posebna motivacija, sama pomisao da u poslednja tri duela sa naljućim rivalom nisu ostvarili pobjedu je dovoljan razlog da Anćeloti na teren pošalje sve raspoložive snage. Imao je interesantnu izjavu Karlo Anćeloti koji je rekao da je pobjeda protiv Barselone imperativ.


“Sutra moramo da pobedimo! Postoji opcija i da ponovim startnih 11 iz prethodnog El Klasika. Moramo da procenimo gde smo dobro prolazili u poslednje vreme i kako igrali, a ne samo da gledamo da li je rezultat pozitivan. Ponoviću, mogla bi da bude ista postava, a možda i ne.” Pustio je novinarima na volju popularni “mister”.


Ako je već titula izgubljena i ako na to dodamo poraz u prvom meču polufinala, Real će morati da se pomuči kako bi prekinuo negativan niz i pokušao da vrati status “kralja”, da osvoji barem jedan trofej koji na sebi nosi špansku zastavu, a da li će do toga doći saznaćemo večeras nakon 23:00h.