FK IBAR

“Lakrdija, bezobrazluk… Predsjednik Saveza da stane u zaštitu poštenja i integriteta fudbala”

Foto: FK Ibar

Fudbalski klub Ibar s dvije javne objave oglasio se nakon utakmice baraža za ulazak u Drugu ligu uzmeđu Budve i Zete (3:3), a koja je iza sebe ostavila brlog.

>>> Slučajnost? Poznato ko će igrati Drugu ligu

>>> VIDEO Sporni golovi u Budvi

Rožajski klub je u prvom obraćanju konstatovao…

“Fudbal je i konačno umro danas u Budvi i Crnoj Gori. Glavni akteri ove lakrdije bili su Budva i Zeta koji su izrezirali nemoguće, nakon vođstva Zete od 3:0 možda je nekom i bio moguć fer-plej. Međutim, u našem klubu svjesno smo očekivali ‘Hičkokovski’ rasplet . Na ovakav mogući rasplet upozoravali smo i FSCG dopisom o miroljubivom meču u Budvi.

Hajde da im čovek ‘oprosti’ remi, ali kako prve namještene penale u istoriji fudbala. Kap je prevršila svaku mjeru i tražimo da FSCG i tužilastvo reaguju na pomenuta dešavanja u Budvi. Obavijestićemo i UEFU I FIFU i dostaviti video materijal sa pomenute utakmice, pa neka ocijene validnost utakmice”, naglasili su iz 90-godišnjeg Ibra, koji je ionako u teškoj finansijskoj situaciji te mu prijeti čak i gašenje.

Potom se prvak Sjeverne regije oglasio još jednom i poslao novi vapaj.

“Poštovani predsjedniče Fudbalskog saveza Crne Gore, obraćamo Vam se u ime Fudbalskog kluba Ibar Rožaje sa nadom da ćete prepoznati i reagovati na nepravdu koja nam je nanesena od strane FK Zeta i FK Budva. Naime, ponašanje ovih klubova predstavljalo je pravu lakrdiju, bezobrazluk i lopovluk, što je nedopustivo u sportu koji bi trebao da bude sinonim poštenja, fer-pleja i sportskog duha.

Video zapis Vam je dostupan i jasno prikazuje nepravilnosti i nesportsko ponašanje u baraž utakmici između FK Budva i FK Zeta. Zahtijevamo oštru i ekspresnu reakciju, kako bi vinovnici ovog nemorala bili kažnjeni na najdrastičniji mogući način, bez ikakve milosti. Vaša odlučnost u ovom slučaju je ključna za očuvanje integriteta crnogorskog fudbala i za dobrobit sporta u cjelini.

Mi, iz Sjeverne regije Crne Gore, apelujemo na Vas da stanete u zaštitu poštenja i integriteta našeg sporta. Ujedno vas baveštavamo da će naše žalbe i zamjerke biti proslijeđene na adresu FIFA i UEFA, tražeći zaštitu i pravdu. Ovim ishodom smo direktno oštećeni mi, FK Ibar Rožaje, i smatramo da je neophodno hitno djelovati kako bi se spriječile slične situacije u budućnosti”, poručili su iz Ibra.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare