NAVIJAČI EVERTONA ZADOVOLJNI

Lakše se diše na Gudisonu

Evertonov Gudison park, Foto: IMAGO/David Horn/Pixsell
Evertonov Gudison park, Foto: IMAGO/David Horn/Pixsell

Dobra vijest za sve ljubitelje Evertona! Engleski premijerligaš je u novembru prošle godine ostao bez deset bodova odlukom čelnika takmičenja zbog kršenja pravila o fer-pleju, ali žalba sa Gudison parka urodila je plodom…

Komisija za žalbe Fudbalskog saveza Engleske objavila je da je Evertonu umanjena kazna oduzimanja bodova sa prvobitnih deset na šest, pa su popularne Karamelice sa 25 bodova “skočile” na 15. mjesto tabele.

<<< Everton -10

<<< Kažnjeni Everton i Notingem forest

U klubu iz Liverpula su prošle godine priznali da su napravili propust i prekršili zakone finansijskog fer-pleja što je rezultiralo gubitkom 124 miliona funti, 24 miliona više od dozvoljenog.

“Zadovoljni smo što je naša žalba rezultirala smanjenjem bodovnih sankcija. Bez obzira na ovu odluku i pozitivan ishod, Klub ostaje u potpunosti posvećen saradnji sa Premijer ligom u vezi sa tekućim postupcima pokrenutim za obračunski period koji se završava u junu 2023. godine”, stoji u saopštenju Evertona.

Ekipa u 2024. godini još nije ostvarila premijerligašku pobjedu, već je na posljednjih pet mečeva upisala četiri remija i poraz. Tim Šona Dajča posljednji put se radovao ligaškog pobjedi 16. decembra.

Standings provided by Sofascore