Ljubav bez granica – Dortmund i Rojs i dalje zajedno

Borusija Dortmund je najvjerovatnije mlađim ljubteljima fudbala poznat kao onaj malerozni klub – često blizu salatare a ipak tako daleko, ili kao tim pune trenerske afirmacije Jirgena Klopa i Tomasa Tuhela.

BVB je šampion Evrope iz 1997. godine. Ipak, žuto-crni su mnogo više od toga. Tim radničke klase iz rudarske oblasti Rur, kolektiv sa jakom navijačkom bazom, sve u svemu, veliki klub iz malog grada.

Da su veliki pokazali su još jednim potezom. Produžili su ugovor sa kapitenom Markom Rojsom. Svojevremeno Robin Obamejangovom Betmenu do ljeta 2024. godine će nositi dres omiljenog kluba. Sin Dortmunda je već 11 godina u klubu za koji je postigao 161 pogodak na 382 utakmice u svim takmičenjima. Osvojio je dva Kupa Njemačke i igrao finale Lige šampiona u sezoni 2012/13.

Iskusni krilni napadač je drugi strijelac u istoriji “milionera”, ispred njega je samo legendarni Alfred Prajsler koji je neposredno poslije Drugog svjetskog rata za 12 sezona godina postigao 177 golova. Poslije produžetka saradnje, Rojs će imati priliku da postane najbolji strijelac kluba svih vremena.

Marko je prepoznat kao jedan od najmaleroznijih fudbalera na svijetu. Nikada nije igrao na Mundijalima jer se uvijek povređivao pred najvažnija takmičenja, a bio je standardan član Elfa.

Sada već tridesttrogodišnjak je daleko od zenita, izmučen je hroničnim povredama, ali je produžetak saradanje dokaz da je Borusija Dortmund veliki klub, Rojs legenda i da njihova ljuba nema granica.