Ma kakav Haland – napadač iz DEVETE lige Engleske je najbolji!

Lobdžoit je ove sezone postigao 60 golova, FOTO: Twitter
Lobdžoit je ove sezone postigao 60 golova, FOTO: Twitter

Erling Haland sije strah širom engleskih, ali i evropskih terena. Norveška gol-mašina ruši sve moguće rekorde, zvanično je najubojitiji golgeter planete, ali napadač po imenu Leon Lobdžiot možda i ne misli tako!

Ovaj 28-godišnjak trenutno nastupa za Lejton taun – u petom po kvalitetu takmičenju Nacionalne lige Engleske, a ukoliko tome dodamo vrh piramide (od Premijer lige), riječ je o devetoligašu!

<<< Golgeterski gurman

“Spartan South Midlands Football League – Premier division”, izvorno se zove takmičenje u kojem je pomenuti napadač na 50 mečeva potpisao 60 golova i obezbijedio timu osvajanje prvog mjesta i plasman u kvalitetniji rang, po imenu “SPL Division One Central“.

Nastupao je Lobdžiot svojvremeno za daleko veće i poznatije klubove od Lejton tauna, a prije svih izdvaja se Kvins Park Rendžers, zatim Koventri, Nortampton i MK Dons.

“Dok sam igrao za Bakingem taun postigao sam i 62 gola, ali bila je riječ o šestoj diviziji (ukupno, 10. ligi), tako da je shodno kvalitetu, ovo moja najbolja sezona”, rekao je čovjek koji je postigao više golova od Halanda.

Ističe da je na putu do kote od 60 pogodaka bilo mnogo problema – prije svih, teška povreda glave.

“Dobio sam nezogdan udarac, a kad sam otišao u bolnicu ustanovili su da sam zaradio prelom očne duplje. Navodno sam trebao da pauziram šest do osam sedmica, ali sam u tom trenutku bio na 58 golova, moramo dam sa igram i da postignem još dva”, govori Lobdžoit.

Ipak, skroman je i prihvatiće sportski, ukoliko ga do kraja sezone prestigne napadač Mančester sitija koji je do sada 51 put tresao mrežu.

“Znam da će me pobijediti. On je izvanredan – on je zvijer. Ne postoji niko ko bi mu parirao, niko od njega ne može da se odbrani. Sve radi savršeno”.

To je Engleska, kolijevka fudbala, bogata interesantnim pričama , pa čak i u amaterskom rangu…