Madridska mudrost – Modriću novi ugovor i prilika da obori rekord

Shutterstock

Odjeknulo je, a i treba da odjekne: Uprava Real Madrida je donijela odluku – Luka Modrić (37) ostaje u klubu i sledeće sezone.

Ugovor mu još nije ponuđen, ali, prema pisanju mnogih medija u Španiji to će se desiti vrlo brzo.

Ovo znači samo jedno. Kapiten reprezentacije Hrvatske postaće najstariji igrač u istoriji kraljevskog kluba.

U utakmici sa Kadizom, u kojoj su Madriđani slavili rezultatom 0:2, Modrić je došao do jubilarne 500. pobjede u klupskoj karijeri i sa 37 godina, sedam mjeseci i šest dana postao peti najstariji igrač u istoriji Real Madrida.

Ispred njega su još Alfredo di Stefano, Jerži Dudek, Pako Bujo, a na prvom mjestu je Ferenc Puškaš, koji je sa 38 godina, sedam mjeseci i 19 dana najstariji igrač u istoriji Real Madrida, koji nastupio u službenoj utakmici.

To znači da će Modrić imati priliku da obori ovaj rekord nakon 28. maja 2024.

Ove sezone, Modrić je u klupskom i reprezentativnom dresu prikupio čak 53 nastupa, što je značajan broj obzirom na njegove godine, a uoči 38. rođendana, koji će proslaviti u septembru. Uticaj u reprezentaciji i klubu je nemjerljiv, i dalje igra na izuzetno visokom nivou, pa ne čudi odluka uprave Reala da mu produži ugovor.

Podsjetimo, Real Madrid je nadomak polufinala Lige šampiona. U prvoj utakmici su pobijedili Čelsi na Bernabeu rezultatom 2-0, a revanš meč je u utorak u Londonu.