KVALIFIKACIJE ZA LIGU KONFERENCIJA

MALIŠEVA – BUDUĆNOST 1:0 Strijela Brutija šokirala plavo-bijele

Foto: FSCG

Fudbaleri Budućnosti poraženi su u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija od ekipe Mališeve – 1:0 i moraće da jure zaostatak u revanšu koji je na programu za sedam dana na stadionu pod Goricom (21.00h).

Poslije uvodnog ispitivanja snaga prvu opasnost vidjeli smo u 19. minutu. Osvojili su loptu fudbaleri Budućnosti, preciznije Milan Vukotić, povukao je i sa nekih 20 metara šutirao oštro po zemlji, ali lopta je otišla malo pored gola.

Bili su to minuti koji su pripadali crnogorskom predstavniku. Samo šest minuta kasnije nova opasnost pred golom Mališeve. Igor Ivanović je centrirao po zemlji, Miloš Brnović pokušao, a lopta se odbila do Ivana Bojovića koji je ostao potpuno sam na nekih 14-15 metara, namjestio se, ali je njegov udarac izblokiran.

Jedini ozbiljniji udarac nominalni domaćin u prvom poluvremenu uputio je u 34. minutu. Arlind Veljiju je osvojio loptu i sa nekih 16 metara šutirao oštro, ali i preko gola Milana Mijatovića.

Mogla je Budućnost da začini prvi dio igre pogotkom u praktično posljednjoj sekundi. Dragan Grivić se šutirao iz voleja sa 15 metara, ali pravo u golmana Mališeve, Hadisa Velija.

Od starta drugog poluvremena tim Mališeve se mnogo bolje nametnuo. Već u 49. minutu imali su veliku priliku. Etnik Bruti se namjestio sa 15 metara, gađao gornji lijevi ugao, ali je Mijatović fenomenalno odbranio.

Međutim, u 67. minutu ni golman reprezentacije Crne Gore nije mogao ništa. Bruti se odlično namjestio i sa centralne pozicije sa 19 metara pogodio upravo taj gornji lijevi ugao za, po svemu prikazanom na terenu, iznenađujuće vođstvo nominalnih domaćina.

Do kraja susreta nije viđeno praktično ništa. Budućnost je pokušavala da nešto iskreira, ali je u drugom poluvremenu tim Ivana Brnovića bio potpuno bezopasan.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare