“Manje bi me udarali kada bih se ranije oslobađao lopte, ali to je moja igra”

Demir Škrijelj je trenutno najbolji ofanzivni vezni u CFL-u, FOTO: FSCG
Demir Škrijelj je trenutno najbolji ofanzivni vezni u CFL-u, FOTO: FSCG

Poslije bolne eliminacije iz crnogorskog Kupa od Budućnosti, Mornar je uspio da pronađe novi pobjednički kurs i zaplovi ka gornjem dijelu tabele domaćeg šampionata – Barani su na svojoj Topolici po teškom, blatnjavom terenu, pobijedili mladu ekipu Rudara 2:1 za peti trijumf u tekućem šampionatu, treći pored svojom publikom.

Meč je u svakom smislu obilježio ofanzivni vezista Demir Škrijelj sa dvije izvanredne asistencije, a uz to je kod barske publike i malobrojnih zaljubljenika u crnogorski klupski fudbal izazvao uzdahe oduševljenja serijama driblinga, prefinjenom tehnikom i savršenom kontrolom lopte.

<<< Škrijelj je najbolji dribler lige – Mornar izbjegao rudarsku minu i sanja Evropu!

“Sigurno da mi svaka asistencija znači. Drago mi je što sam pomogao ekipi da upiše veoma važna tri boda. Nadam se da će nam ovaj trijumf mnogo značiti za nastavak prvenstva”, počeo je razgovor za Lob Sport Škrijelj.

Umjesto u subotu, Mornar i Rudar su tek juče odigrali utakmicu 16. kola s obzirom da za vikend nije bilo razlike između jadranskog mora u Baru i terena Topolice. Ni dva dana kasnije voda (izazvana velikom količinim padavina) se nije u potpunosti povukla, ali to nije smetalo nekadašnjem fudbaleru Ibra da odigra utakmicu sezone.

“Mislim da je ovo možda i najbolja moja partija u dosadašnjem toku prvevnstva. Svakako da sam zadovoljan, ali uvijek može bolje. U svlačionici je vladala dobra atmosfera nakon teške utakmice po nezgodnim uslovima za igru. Pobijedili smo i to je najbitnije”, dodao je 26-godišnji dribler.

FOTO: FSCG

U sezoni 2021/22 fudbaleri Mornara ostvarili su najbolji plasman od kada se barski tim takmiči u prvoligaškom prvenstvu Crne Gore – peta pozicija, koju i sada drže izabranici Zorana Đuraškovića. U pomenutoj, istorijskoj sezoni, osvojeno je 50 bodova na 36 utakmica, a sada 23 nakon 16 kola.

“Mislim da imamo jako dobru i kvalitetnu ekipu, što smo i pokazali do sada. Iskreno, mislim da možemo mnogo ove sezone. Glavna snaga Mornara je zajedništvo, hemija među fudbalerima je vrhunska, samim tim i atmosfera. Svi želimo i svi se dajemo za isti cilj”, govori nam Škrijelj koji je dva puta tresao mrežu u tekućoj sezoni.

Stiče se utisak da se nekadašnji fudbaler Zete, Bratstva i Ibra ove sezone isprofilisao u lidera tima, bez obzira na daleko iskusnije fudbalere koji i dalje pružaju nemjerljiv doprinos za Mornar poput Marka Ćetkovića, Aleksandra Vujačića, Andrije Kaluđerovića, Ermina Seratlića…Ipak, Škrijelj je mozak i duša ekipe. Lucidnim rješenjima pretvara svaki napad Barana u opasnu šansu, fantastičnim driblingom u 99 odsto situacija stvori višak u polju i ne plaši se odgovornosti.

“Dribling, prvi dodir s loptom, tehnika, to je da kažem neko moje oružje”, kaže nam raspoloženi meč viner Barana i u šaljivom tonu dodaje:

“Bude dosta udaraca tokom utakmice, ali to je fudbal. Trpimo svi. Možda bi trebao prije da se oslobađam lopte da ne trpim udarce!”

I u modernoj evropskoj igri, fudbal čezne za istinskim majstorima kakav je Škrijelj – da li je vrijeme za iskorak u karijeri?

“Na to pitanje trenutno ništa ne mogu da odgovorim. Fokusiran sam na sezonu, pa ćemo vidjeti kad se sve završi.”

Konstantnost je nedostajala fudbaleru Mornara da još ranije ispliva u prvi plan kao jedan od najboljih ofanzivnih vezista CFL-a.

“Kod trenera Đuraškovića sam dobio potpunu slobodu u igri – tu sam imao sreće. Mislim da ima još fudbalera karakteristika sličnih mojima, samo im je potrebno više slobode”, zaključio je Škrijelj.

Poput argentinskih majstora Anhela Di Marije i Havijera Pastorea, vižljasti plavokosi dribler Demir Škrijelj sanja da svoje Mornare otisne ka evropskim vodama…

Standings provided by Sofascore