DRUGI STRIJELAC LIGE NAPUSTIO MLADOST LOB BET

Maraš među Kanarincima, igraće Evropu

Foto: facebook.com/botevplovdiv

Čim je Mladosti iz Donje Gorice ispala u Drugu ligu, postalo je jasno da će mladi Aleksa Maraš napustiti Podgoricu.

Dvadesetdvogodišnji napadač je sa 15 golova u protekloj sezoni skrenuo pažnju na sebe i pokazao da mu je mjesto makar u Prvoj ligi. Aleksine odlične partije su međutim zapale za oko ljudima iz inostranstva, tačnije iz Boteva, pa će karijeru nastaviti u Plovdivu.

Popularni Kanarinci su aktuleni osvajači Kupa Bugarske, a prethodnu sezonu završili na devetom mjestu domaćeg šampionata u konkurenciji 16 ekipa. Dvostruki prvak Bugarske i četvorostruki osvajač Kupa će zbog trijumfa u najmasovnijem takmičenju igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Klub igra na modernom stadionu “Hristo Botev”, koji je bio predmet sporenja u našoj kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo, pošto su zbog rekonstrukcije Bugari u poslednji čas morali da otkažu gostoprimstvo Mađarima i izmjeste meč na drugom objektu.

Prva zvijezda tima je kapiten i poslije Dimitra Berbatova, te Martina i Stilijana Petrova možda i najbolji bugarski fudbaler u ovom vijeku, Ivelin Popov.

Pored drugog najboljeg strijelca našeg šampionata u prethodnoj sezoni, danas je kao pojačanje Boteva predstavljen i Slovenac, Alen Korošec.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare