Marušić dobio pojačanje u Rimu

FOTO: Twitter
FOTO: Twitter

Konačno je Mateo Genduzi u Vječnom gradu! Sada već bivši vezista Olimpika iz Marseja stigao je u Lacio, a prvi čovjek Nebeskoplavih Kaludio Lotito izdvojio je 18 miliona eura (13 fiksno i pet kroz bonuse) kako bi pojačao vezni red trenera Maurisija Sarija. Fudbaler neobične frizure poslije Tatija Kasteljanosa najveća je ljetnja investicija Lacijala.

Nekoliko stotina navijača dočekalo je Genduzija na rimskom aerodromu, Francuz je stigao privatnim avionom, već je prošao ljekarske preglede u Paideji, a već sjutra pridružiće se našem Adamu Marušiću i novim saigračima u italijanskom timu.

“Zaista sam srećan što sam stigao u ovako veliki klub”, prve su riječi 24-godišnjaka koji je prošao omladinsku školu PSŽ-a.

Genduzi je pažnju na sebe skrenuo 2017. godine u dresu Lorijana, a već na ljeto 2018. kupio ga je Arsenal za 8,5 miliona eura. U oktobru 2020. godine Tobdžije su ga pozajmile Herti, a nakon Njemačke novi izazov (takođe pozajmica) bio je Olimpik iz Marseja, da bi ga velikan Francuske u julu prošle godine otkupio od Arsenala za 10,5 miliona funti.

Genduzi je sedam puta igrao za reprezentaciju Francuske.

Lacio će ove godine igrati grupnu fazu Lige šampiona, ali je katastrofalno otvorio takmičarsku godinu u Seriji A – u uvodna dva kola poražen je od Lećea i Đenove.