“Mbape neće otići besplatno, to je nemoguće”

Al Kelaifi i Mbape. Foto: Foto: Michael Baucher/Panoramic/Bestimage/Pixsell

Novi odlomak u telenoveli PSŽ-a, Kilijana Mbapea i Real Madrida.

Predsjednik pariškog kluba Naser Al Kelaifi praktično je približio mogućnost da francuski napadač već ovog ljeta postane igrač madridskog kluba.

“Naš stav o Mbapeu je jasan – ne želimo da ode besplatno sljedećeg ljeta. To je nemoguće. On želi da ostane, mi želimo da ostane, ali mora da potpiše novi ugovor kako bi ostao sa nama. Jednostavno, ne želimo besplatno da izgubimo najboljeg igrača na svijetu. Ponavljam, to je nemoguće. Mbape je ranije rekao da neće otići besplatno. Ako se u međuvremenu predomislio – to nije moja krivica”, naglasio je prvi čovjek PSŽ-a, pa dao ultimatum igraču.

“Neka odluči za najviše dvije sedmice, ne više od toga. Ako ne želi da potpiše novi ugovor – vrata su mu otvorena. Niko nije veći od kluba, nijedan igrač, pa čak ni ja. To je vrlo jasno”, zaključio je Al Kelaifi.

Podsjetimo, Mbapeu ugovor ističe 30. juna 2024. godine. Ukoliko bi i nakon 1. septembra, kada završava prelazni rok, ostao na Parku prinčeva, a istovremeno ne produži ugovor, to znači da bi već u januaru mogao da potpiše predugovor sa novim klubom.

To u PSŽ-u ne žele da dozvole. No, kako je Mbape poručio da neće produžiti ugovor to samo znači jedno – praktično će krenuti licitacija oko cijene za koju će biti prodat Realu već ovog ljeta. Ako igrač ostane pri svom, jasno je da se rastanak bliži, samo je pitanje za koju cijenu.

Međutim, ni tu PSŽ neće moći naročito da diriguje, već će se prvije svih pitati Real Madrid i njegov predsjednik Florentino Perez, koji su došli u poziciju da konačno dovedu svoju veliku želju.

Vrijednost Mbapea, prema Transfermakrtu, iznosi 180 miliona eura, koliko ga je PSŽ platio Monaku. Ipak, s obzirom da mu je preostala još samo jedna godina ugovora veliko je pitanje koliko francuski šampion može izvući novca u cijeloj priči, budući da vremena za transfer ima do pomenutog 1. septembra.

Očekivano je da Real ne može spustiti cijenu ispod 100 miliona eura, pa ostaje pitanje može li PSŽ zaraditi novac preko navedene cifre.

Sve u svemu, nakon svega što su Mbape i Al Kelaifi poručili postaje jasno da je odlazak vicešampiona svijeta u Madrid samo pitanje konačne cifre.

PSŽ je satjeran uz zid, dok Real i Perez trljaju ruke. Vjerovatno i Mbape.