MARIĆ OBJAVIO SPISAK ZA DVA VEZANA GOSTOVANJA

“Meč sa Grčkom presudan za prvo mjesto”

Foto: FSCG

Pred crnogorskim fudbalerkama su dva vezana gostovanja u kvalifikacijama za EURO 2025. Selektor Mirko Marić objavio je spisak igračica za duele sa Grčkom i Andorom.

Marić je pozvao 24 igračice. To su golmani: Anastasija Krstović (Sent Mihalji), Ajša Kalač (Leotar), Jovana Žugić (Ekonomist); odbrana: Tatjana Đurković (Asteras Tripolis), Aleksandra Popović (Split), Helena Božić (Dinamo Moskva), Milica Radunović (TSC), Jovana Sarić (Ekonomist), Andrea Janjušević (Emina); vezni red: Slađana Bulatović (Fomget), Nađa Đurđevac (TSC), Jasna Đoković (Split), Jelena Karličić (Bordo), Ivana Boričić, Sara Simonović (Radnički Kragujevac), Katarina Čađenović (Breznica), Darija Đukić (Crvena zvezda); napad: Armisa Kuč (Fomget), Medina Dešić (Nirnberg), Nađa Stanović (Ferencvaroš), Nađa Doknić (Ekonomist), Maša Tomašević (Budućnost), Jelena Petrović, Tatjana Osmajić (Breznica).

Foto: FSCG

Duel sa Grčkom u Heraklionu igra se 31. maja od 17 časova, dok je meč sa Andorom na programu 4. juna od 19 časova.  

Od prvog dana smo rekli da je Grčka favorit ove grupe. Ali, to ne mora ništa da znači kada počne utakmice. Nadam se da ćemo odigrati najbolje što možemo, pa ćemo vidjeti za koliko je to dovoljno. Tek kad se završi ta utakmica možemo da pričamo o gostovanju Andori“, kazao je selektor Mirko Marić.

Crna Gora i Grčka dijele prvo mjesto na tabeli grupe C3, s tim što naša selekcija ima bolju gol razliku.

Ovaj meč može biti presudan za prvo mjesto. Remi bi za nas bio dobar rezultat, a ne treba zaboraviti to da je Grčka pod većim pritiskom, jer igra na svom terenu i favorit je grupe. Lijepo bi bilo da nakon ove utakmice ostanemo na vrhu tabele, ali svakako ne smijemo biti opterećeni time. Važno je da budemo na maksimalnom nivou“, dodao je Marić.

Podsjećanja radi, naše dame su u prva dva kola ubjedljivo savladale Andoru (6:1) i Farska ostrva (5:1).