Mediji u BiH: Hadžibegić neće preživjeti poraz od Luksemburga

Hadžibegić u teškoj situaciji, FOTO: Twitter
Hadžibegić u teškoj situaciji, FOTO: Twitter

Nekadašnji selektor Crne Gore, Faruk Hadžibegić, odlično je otvorio svoj drugi mandat na klupi Bosne i Hercegovine. Tim legendarnog fudbalera iz Sarajeva je na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pobijedio Island 3:0, ali uslijedila je serija poraza.

Blijedo izdanje protiv Slovačke u Bratislavi (2:0), donekle i očekivan poraz od Portugala u gostima (3:0), a onda šamar u Zenici pred skoro 10 hiljada navijača – 0:2 slavio je Luksemburg i ostavio “zmajeve” na samo tri boda poslije četiri kola. Čulo se sa tribina Bilinog Polja “Faruk odlazi”.

“Publika ima pravo da se manifestuje pogotovo nakon loše utakmice i rezultata. To je moja odgovornost. Nisam siguran da je samo revolt današnjeg rezultata prouzrokovao to, ali nije mi prijatno i ugodno. Fudbal se igra zbog publike i oni imaju pravo da kaže sve što hoće”, rekao je Hadžibegić nakon teškog poraza.

Bosna i Hercegovina je već sada sedam bodova daleko od drugog mjesta u grupi koje garantuje direktan plasman na EURO 2024. godine u Njemačkoj. Edin Džeko i drugovi su u seriji od tri utakmice bez postignutog gola što je takođe bilo jedno od pitanja za Hadžibegića.

“Da smo dali gol sve bi bilo drugačije, uzmam na sebe odgovornost totalno, ali pogledajte da li imamo igrača koji igra 90 minuta u klubu. To je samo Džeko. Nama je problem ritma i to stalno govorim. I danas smo sastavili ekipu jer ima igrača koji kažu da ne mogu igrati. Nemojte da živimo od rezultata do rezultata”, rekao je Hadžibegić koji je i kao selektor Crne Gore gubio od Luksemburga u Podgorici.

Mediji u Bosni i Hercegovini, konkretno “SportSport.ba” ističe da će Faruk Hadžibegić sigurno biti smijenjen sa pozicije selektora.

“Naime, iz izvora bliskih Savezu saznali smo da će početkom idućeg mjeseca biti održana sjednica Izvršnog odbora na kojoj će Hadžibegić podnijeti svoj posljednji izvještaj na mjestu selektora”, piše pomenuti medij.

Standings provided by Sofascore