EURO 2024

Megdan Zmajčeka i Orlova, repriza polufinala u Frankfurtu i Gelzenkirhenu

Foto: Sports Press Photo / Sipa USA / Pixsell

Evropsko fudbalsko prvenstvo – sedmi dan.

Zavjese današnjeg programa otvara grupa C. Tačnije, u Minhenu od 15 sati igraju Slovenija i Srbija. To je njihov drugi sastanak na kontinentalnom prvenstvu nakon 24 godine.

Podsjetimo, 2000. u belgijskom gradu Šarloa tadašnja Jugoslavija gubila je 0:3 od Slovenije, ali je uprkos igraču manje (isključen Siniša Mihajlović) spektakularno stigla do remija – 3:3.

Slovenci su puni samopouzdanja nakon neriješenog ishoda sa Danskom (1:1), dok Srbija lovi prve bodove u utakmici biti ili ne biti.

Potom u istoj grupi od 18 časova u Frankfurtu gledaćemo reprizu polufinala prošlog Eura između Danske i Engleske. Tada su Ostrvljani slavili 2:1 nakon produžetaka. Gordi Albion ima tri boda, a Vikinzi jedan uoči međusobnog okršaja koji obećava jednaka uzbuđenja kao i premijerni u Minhenu.

A onda na snagu stupa druga utakmica grupe B. U Gelzenkirhenu od 21 sat veliki derbi igraju Španija i Italija. Obje selekcije slavile su na startu – Španci nad Hrvatskom (3:0), a Italijani nad Albanijom (2:1), pa će ishod duela značiti i osvajanje prvog mjesta, osim u slučaju remija.

Prije godinu dana dvije reprezentacije igrale su u polufinalu Lige nacija. Crvena furija bila je uspješnija 2:1. Međutim, dva suparnika takođe su igrala polufinale prošlog Eura. Tada su Azuri nakon 1:1 u osnovnom dijelu igre i produžecima bili bolji u penal-ruletu 4:2.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare