Mesi dobitnik Laureus priznanja za najboljeg sportistu godine

Nagrada u pravim rukama (foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Najbolji fudbaler današnjice, možda i svih vremena, Lionel Mesi dobio je nagradu Laureus 2023, namijenjeno najboljem sportisti godine.

Leo je 2020. godine podijelio nagradu sa Luisom Hamiltonom, a fudbaler Pari Sen Žermena je ove godine priznanje zaslužio time što je Argentinu vodio do svjetskog trona.
Ovo je posebna nagrada i velika čast je dobiti Laureus nagradu za sportistu godine i to u Parizu, gradu koji je tako lijepo prihvatio moju porodicu i mene otkako smo došli 2021. godine. Zahvalan sam svojim saigračima, kako onima u PSŽ tako i u Argentini. Ovo nisam uradio sam i zahvalan sam što sve ovo mogu da podijelim sa njima. Hvala Laureus Akademiji jer je ova nagrada posebna po tome što je izglasaju sportisti, šampioni, heroji. Po prvi put samostalno dobijam ovu nagradu i prava je čast držati taj trofej u rukama“, poručio je Mesi.

Za najbolju sportistkinju proglašena je atletičarka Šeli-En Frejzer-Prajs. Jamajčanka je prošle godine postala prva dama u istoriji kraljice sportova sa pet zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima na 100 metara.
Nagrađeni su i španski teniser Karlos Alkaras, kao sportista koji je najviše napredovao prethodne godine, fudbaler Mančester Junajteda, Kristijan Eriksen je zbog dobro poznate borbe sa srčanim problemima zaslužio nagradu povratak godine. Švajcarska atletičarka Katerin Debruner je najbolja u konkurenciji osoba sa invaliditetom, kao i Robert Levandovski i fudbalski klub Barselona za projekat pomoći djeci izbjeglicama.