Milanov deža vi u Napulju nakon 35 godina: tada Gulit – Van Basten, a sada Leao – Žiru

Izigrali odbranu Napolija: Leao i Žiru

Milan je u polufinalu Lige šampiona nakon 16 godina. “Rosoneri” su eliminisali Napoli u četvrtfinalu, uz pobjedu 1:0 na San Siru i sinoćnji remi 1:1 pod Vezuvom.

>>> PRELISTAVANJE: Milanski lav i kraljevski režim

Zlata vrijedan gol Milana potpisali su nezaustavljivi asistent Rafael Leao, koji je “preplivao” odbranu Napolija i poslužio Olivijea Žirua za vođstvo u tom trenutku.

Ono što je u cijeloj priči nevjerovatno jeste deža vi od 35 godina na istom stadionu. Dogodilo se to 1. maja u sezoni 1987/88. Milan i Napoli igrali su utakmicu za Skudeto na jugu Italije.

Tim Ariga Sakija slavio je 3:2 u sjajnom dvoboju koji su golovima ukrasili Dijego Maradona i Kareka sa jedne, odnosno dvostruki strijelac Paolo Virdis sa druge strane, uz pogodak Marka van Bastena.

I tu smo. U to 76. minutu Rud Gulit je protutnjao sa lijeve strane kroz odbranu Napolija i dodao do “labuda iz Utrehta”, koji je zakucao loptu u mrežu. Taj trenutak ostao je upisan u istoriji kao simbol moći tog Milana.

I onda, 35 godina kasnije, samo ovog puta u četvrtfinalu Lige šampiona, Milan je praktično isti gol prodao istom suparniku, na istoj strani gola istog stadiona, koji danas nosi prezime Maradone.

Copy Gulit – Van Basten, paste Leao – Žiru.