DESPOTOVIĆ SE PRIDRUŽIO BUDUĆNOSTI

“Milinković je bio prevaga, a saigrači me prihvatili kao da sam tu 10 godina”

Despotović na prvom treningu. Foto: FK Budućnost

Preko Beograda i Ankare Budućnosti se na pripremama u Antaliji pridružio novi napadač i devetka Đorđe Despotović. Sportski direktor Andrija Delibašić, kompletan stručni štab na čelu sa Mladenom Milinkovićem, kao i prvotimci predvođeni kapitenom Petrom Grbićem poželjeli su mu dobrodošlicu.

Bivši centarfor Crvene zvezde odmah je se priključio ekipi, odradio trening u teretani, a jutros izašao i na teren.

“Prije svega, želim svima da se zahvalim, jer me je tim prihvatio vrhunski. Znam koliko je nezgodno kada novi fudbaler dođe, naročito usred priprema, ali momci su me prihvatili kao da sam najmanje deset godina tu. I stvarno, još jednom – hvala im na tome”, istakao je Despotović.

“Grbića poznajem od ranije, sa ostalim momcima sam se upoznao sinoć, vidim da su kvalitetna grupa i vjerujem da će sve biti u najboljem mogućem redu“, dodao je 31-godišnji napadač rođen u Loznici.

Despotović i Delibašić. Foto: FK Budućnost

Osim Zvezde, Despotović je tokom karijere igrao za Sopot, Spartak iz Subotice, Lokeren, Žetisu, Kairat, Astanu, Tobol, Orenburg, Rubin iz Kazanja i Arsenal iz Tule. Sa Budućnošću je potpisao ugovor na pola godine, uz mogućnost produžetka saradnje.

Sa sobom donosi iskustvo, a interesantno da je svojevremeno u Rubinu igrao u tandemu sa današnjom zvijezdom Napolija, Gruzijcem Kvičom Kvarashelijom. Svjestan je centarfor što su ciljevi podgoričkog kluba.

“Sa Budućnosti očekujem da klub bude tamo gdje jeste i na kraju sezone na prvom mjestu, kao što je sada na polusezoni. Znam da je cilj titula, a želja svih nas je dupla kruna. Moja uloga je da što je više moguće pomognem ekipi, a vjerujem da mogu iskustvom da budem od koristi i mlađim, ali i starijim igračima i da ćemo zajedničkim snagama ostvariti sve naše želje”, naglasio je novi napadač plavo-bijelih.

Foto: FK Budućnost

Despotović je svojevremeno bio omladinski i mladi reprezentativac Srbije, a potom je dobijao pozive selektora Ljubiše Tumbakovića i Dragana Stojkovića u A selekciji. Međutim, zbog povreda nije uspio da debituje za Orlove.

Boravak u Budućnosti mogao da bude pun pogodak, pogotovo jer itekako dobro poznaje trenera Milinkovića.

“Od moje sedme – osme godine se znamo, radili smo zajedno, sada ćemo opet… Zna me kao igrača, ja ga odlično poznajem kao trenera, bio je, u neku ruku, prevaga da dođem u Budućnost. Vjerujem u odličnu saradnju i ostvarivanje zajedničkih ciljeva”, zaključuje Despotović.

Standings provided by Sofascore