Mladen Krstajić: Crna Gora je iskusna, a Bugarska ekipa u stvaranju – biće čvrsta utakmica

FOTO: Lob sport
FOTO: Lob sport

Podlogu najvećeg stadiona u crnogorskoj državi osjetili su bugarski fudbaleri koji će u nedjelju (18.00h) izaći na megdan našem nacionalnom timu u meču 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Hrabri sokolovi su kvalifikacioni ciklus otvorili duelom sa izabranicima Mladena Krstajića – utakmicu je pogotkom u drugom poluvremenu riješio Nikola Krstović. Strateg Bugara predviđa zanimljivu utakmicu pod Goricom.

<<< Stevan Jovetić: Bugarska je važna, imamo šansu da se vratimo u igru

<<< Miodrag Radulović: Želje su ponekad ispred mogućnosti, ali je sportski vjerovati

“Mislim da ćemo sjutra pokazati ono što znamo. Ta prva utakmica je bila egal. Crna Gora je zasluženo odnijela bodove. Očekujem tešku i čvrstu utakmicu. Bez obzira što je igrala 2:2 sa Litvanijom, Crna Gora ima pritisak kao i mi. Uz dužno poštovanje Crne Gore i reprezentacije, očekujem pobjedu svog tima”, istako je Krstajić.

Bugari su već otpisani iz trke za Njemačku – u protekla četiri kola osvojili su dva boda. Osim Crne Gore, savladala ih je Mađarska u Budimpešti, u Kaunasu su osvojili bod protiv Litvanije (1:1), a u Razgradu bukvalno u posljednjoj sekundi ispustili pobjedu nad Srbijom (1:1). Krstajić, baš kao i njegov kolega Miodrag Radulović smatra da će u grupi G do kraja kvalifikacionog ciklusa biti mnogo iznenađujućih rezultata

“Želimo da pobijedimo naravno, sve utakmice, ali želimo da gradimo igru. Ali, ovdje, na Balkanu je bitan samo rezultat. Srbija je najbolja po imenima, ali je Mađarska dokazala u Beogradu da je najorganizovanija kao tim. Crna Gora je iskusna ekipa, sa predvodnicima Stevanom Jovetićem i Stefanom Savićem. Mi smo mlada ekipa u stvaranju. Ovo je grupa u kojoj će biti dosta iznenađenja u rezultatima. Nadam se da će Bugarska tu uspjeti da pronađe svoje pravo mjesto.”

Najbolji fudbaler Bugarske Kiril Despodov je tokom ljeta promijenio klub te iz Ludogoreca prešao u grčki PAOK, transfer je napravio i Ilija Gruev iz Verdera u Lids. U odnosu na prvi meč sa Crnom Gorom selektor Krstajić je u tim vratio Ivajla Čočeva koji je pet godina igrao u Palermu, novi fudbaler je i Lukas Petkova iz Grojte Firta…

“Iskusan je i provjeren igrač Čočev zato ga ranije nijesam zvao. Rezonski mi je bilo da pružim šansu nekim igračima koji ranije nijesu dobijali šansu, poput Grueva koji je bio u Verderu. Dodajemo mlade fudbalere, pokušavamo da napravimo ekipu, ali za to je potrebno vrijeme”, istakao je Krstajić.

Prije duela sa Crnom Gorom fudbaleri Bugarske su u prijateljskom meču izgubili 1:0 od Irana u Plovdivu.

Standings provided by Sofascore