“Na duplu krunu, kao i svake godine”

FOTO: FSCG
FOTO: FSCG

Poslije slabih izdanja i rezultat u Evropi, fudbaleri Budućnosti se u domaćem šampionatu i dalje traže. Za vikend su Plavi bili pred ambisom, porazom od crne beštije Jezera, ali je Milan Vukotić pogotkom za konačnih 1:1 sklonio tim sa litice. Mršavi bod, ukupno pet u četiri kola, nije saldo da kojim može da se ponosi tim Mladena Milinkovića. A, već se bliži derbi – duel sa Sutjeskom u Nikšiću.

“Dijete sam Budućnosti, a s obzirom da sam rano otišao iz kluba gol mi puno znači na planu samopouzdanja pred nastavak prvenstva. Naravno, ostaje žal što nismo slavili, jer smo utakmicu mogli mnogo ranije da riješimo u svoju korist”, kaže Vukotić koji je postigao debitantski gol za Plave.

Svjestan je 20-godišnji plejmejker da je Budućnost daleko od željene igre i rezultata…

“Budućnost je klub koji u svaku utakmicu ulazi sa idejom da ostvari tri boda. Sa druge strane, svi protivnici – posebno na našem stadionu – imaju najveći mogući motiv i želju za dobrom igrom i dobrim rezultatom. To je normalno, ali zato mi u svakom trenutku moramo da budemo na maksimumu svojih mogućnosti.”

Kao 17-godišnjak Vukotić je briljirao u dresu Iskre i već tada odlučio da se izmjeri u daleko jačim okvirima – zagrebački Dinamo, slovenačka Tabor Sezana, pa mostarski Zrinjski. Nije uvijek išlo idealno, vratio se matičnom klubu, da se rehabilituje i dokaže vrijednost i nesporni talenat.

“Uvijek može bolje, kako timski, tako i individualno. Što se mene lično tiče, ne želim da se zadovoljavam jednim golom ili jednom asistencijom. Daću sve od sebe da na svakoj narednoj utakmici donesem nešto ekipi, jer svi smo podređeni ekipnom rezultatu. Idemo na duplu krunu kao i svake godine, a vjerujem da će nas rad i posvećenost dovesti do toga”.

Derbi u Nikšiću igraće se u nedjelju, nažalost bez prisustva publike…

“Imamo dovoljno vremena da se spremimo za Sutjesku, a stručni štab nam je na raspolaganju u svakom momentu. Derbi može da nam donese velike stvari, jer bismo se sa pobjedom izdigli iz svega i dobili bismo vjetar u leđa za ostatak prvenstva. Svaki igrač u klubu je svjestan da smo lošije otvorili sezonu i ne sumnjam da ćemo svi zajedno izaći iz trenutne situacije kao pobjednici”, jasan je Milan Vukotić.