Najmlađi crnogorski klub pred istorijom: Neporaženi Internacional vidi baraž za Drugu ligu

Na korak od baraža: FK Internacional

Tri kola prije kraja Srednje regije, ekipa Internacionala nalazi se na korak od istorijskog plasmana u baraž za odlazak u Drugu ligu. Tamo već čeka pobjednik Južne regije – Lovćen, dok je na najboljem putu i rožajski Ibar u Sjevernoj (devet bodova više od Pljevalja pet kola prije kraja).

>>> Bez poraza: Lovćen u baražu za Drugu ligu

>>> Kasom za LOB SPORT: Spremni smo za baraž. Lovćenu je mjesto u Prvoj ligi, ali i u Evropi

Internacional je u 23. kolu kao domaćin pobijedio nikšićki Čelik 2:0, golovima Mira Tomića u 35. i Miloša Dragaša u 57. minutu. To je 19. pobjeda kluba koji je osnovan 2021. godine, uz dva remija ove sezone i bez ijednog poraza.

Takođe, bila je to 10. domaća pobjeda sastava Zorana Tripkovića u 11 domaćih utakmica (remi sa Stijenom bez golova), uz nevjerovatnu gol razliku – 51:4, dok je ukupni učinak ekipe u toj sferi do sada – 84:6.

Najmlađi crnogorski fudbalski klub sada ima šest bodova više od Crvene stijene, čiji je poraz u ovom kolu vjerovatno riješio zanimljivu trku. Borbeni Tološani su u svom dvorištu iznenađujuće izgubili od spuške Zore 2:4, pa će očigledno šansu za Drugu ligu tražiti sljedeće sezone.

Stijena je povela u 20. preko Sava Arčona, a Aleksandar Krstović vratio stvari na početak u 46. minutu. Domaćinu je posao bio olakšan nakon crvenog kartona gostujućeg golmana Nemanje Roganovića u 52. minutu.

Međutim, dogodilo se suprotno. Brojčano slabija Zora drugim golom Krstovića preokrenula je na 1:2 u 61. minutu utakmice. Potom je Miloš Pejurić šest minuta kasnije poravnao na 2:2, ali je Stijena u nastavku kapitulirala još dva puta pogocima kaptena Zore Ervina Ćorovića u 71. te Miloša Popovića u 87. minutu za konačnih 2:4.

Četvrtoplasirana Zora nanijela je Stijeni tek drugi poraz ove sezone i istovremeno trasirala put Internacionalu na završni baraž turnir, koji čine pobjednici tri fudbalske regije, od čega će dva najbolja sastava igrati Drugu ligu sljedeće sezone.

Nikola Dobrović (Drezga) trenutno drži vrh liste strijelaca Srednje regije sa 23 gola, dva više od Vuka Lukića (Ilarion).