Navijači Juventusa: “Ne želimo ga”

Romelu Lukaku. Foto: Expa/laPresse/Spada/Pixsell

Iako je svaku priliku koristio da istakne kako ne postoji ni najmanja mogućnost da zaigra za Juventus, Romelu Lukaku sada je upravo blizu odlaska u torinski klub.

Nakon dva mandata provedena u Interu, belgijski napadač sljedeće sezone neće igrati u plavo-crnom dresu te ostaje igrač Čelsija, koji traži način kako da ga se otarasi i istovremeno zaradi oko 40 miliona eura.

>>> Nikad ne reci nikad…

Juventus je najveći favorit za potpis Lukakua, ali su njegovi navijači odlučno poručili – NE.

Kako piše Gazeta delo Sport, najvatrenije pristalice Stare dame demonstrirale su nezadovoljstvo mogućim dolaskom Lukakau, koji je godinama unazad igrao za velikog rivala – Inter.

Poručili su novoj upravi kluba da ne žele robusnog napadača u crno-bijelom dresu, pa ostaje da se vidim hoće li ih čelnici i poslušati.

Da pravila ne postoje najbolje je demonstrirao Huan Kvadrado. Kolumbijac je osam godina proveo u Juventusu, čiji je nerijetko bio i kapiten. Međutim, nakon što mu je istekao ugovor on je kao slobodan igrač odlučio da karijeru nastavi u – Interu.

Dakle, sve je moguće, a naredni dani pružiće odgovor kakva je budućnost Lukakua i hoće li, uprkos svemu, doći do šokantnog transfera.