MIRKO MARIĆ

“Ne bježimo od uloge favorita, ozbiljan pristup je ključan”

Foto: FSCG

Selektor ženske fudbalske reprezentacije, Mirko Marić, danas je saopštio spisak fudbalerki na koje računa za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i duele sa Andorom i Farskim ostrvima.

>>> Marić saopštio spisak za Andoru i Farska ostrva

Oba duela naše djevojke odigraće na stadionu pod Goricom. Prva u Podgoricu stiže Andora, petog aprila, a potom četiri dana kasnije rival će biti ekipa Farskih ostrva.

Marić ističe da ne bježe od uloge favorita, ali će biti zanimljivo vidjeti kako će se tim snaći pod pritiskom ove uloge, s obzirom da nisu često bile pod presijom uloge favorita.

Sigurno da ne bježimo od uloge favorita u predstojećim mečevima. Isto tako, biće to posebni ispiti za našu ekipu, koja nije navikla da igra pod ulogom favorita, pa ćemo vidjeti kako će se ponašati u toj situaciji. U svakom slučaju, najvažnije je da ozbiljno pristupimo ovim utakmicama, jer to što smo igrali dobro u posljednje vrijeme, protiv Sjeverne Irske i u Ligi nacija, ne znači da ćemo lako pobjeđivati neke rivale. Ova dva meča su važna i zbog toga što bismo pobjedama napravili odličan uvod u novi ciklus kvalifikacija“, kazao je selektor.

Detalj sa meča u kojem je Crna Gora pobijedila Farska ostrva sa 9:0 (Foto: FSCG)

Biće ovo prvi premijerni mečevi sa Andorom, dok se sa Farskim ostrvima poznajemo jako dobro i to iz nedavno završene Lige nacija. Crna Gora je u oba meča bila uspješnija. U Toršavnu 1:0, dok je u Podgorici bilo nevjerovatnih 9:0. Ipak, upravo ta ubjedljiva pobjeda može da bude mač sa dvije oštrice. Marić ne želi da tim pomisli da će to biti lagana utakmica zbog tog decembarskog trijumfa.

Baš zbog te pobjede ne smijemo da pomislimo da će to biti lak meč. Teško je nekoga pobijediti tri puta zaredom u relativno kratkom periodu, a utakmica na Farskim Ostrvima je pokazala da se radi o nezgodnom rivalu. Andoru smo skautirali, vidjeli kvalitete i mane i mislim da će u tom meču sve zavisiti od nas“, zaključio je Marić.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare