Neredi u Kolumbiji, više od 50 osoba hospitalizovano

Južnoamerikanci su poznati po svojoj strasti prema fudbalu, nerijetko znaju da pretjeraju. Nemile scena na stadionima najfudbalskijeg kontinenta viđene se u Kolumbiji, gdje je u sukobu policije i ultrasa Atletiko Nacionala povrijeđeno 12 pripadnika organa reda i 30 fanova.

Stotinjak huligana kluba iz Medeljina upalo je u nedjelju na travu stadiona “Atanasio Girardot”, bacajući metalne barijere i reklamne znakove na snage reda, prije nego što su ih pripadnici odreda za razbijanje nereda prisilili da povlačenje.

U gradsku bolnicu primljeno je više od 50 osoba.

Utakmica između Atletiko Nacionala i Amerike Kali odložena je zbog sukoba.

Od početka godine navijači Atletiko Nacionala izgredima pokazuju svoje nezadovoljstvo povećanjem cijena ulaznica i klupskom politikom. Nekoliko sati prije početka utakmice uprava kluba objavila je da obustavlja popuste na ulaznice ovoj navijačkoj grupi.

Slavne dane klub iz Medeljina je imao iz vremena dok je ovaj grad kontrolisao najveći narko bos u istoriji, Pablo Eksobar.

“Zeleni” su se 1989. godine popeli na krov Južne Amerike, a Kopa Libertadores su osvojili i 2016.

Amerika je, sa druge strane, bila mezimica Kali kartela. Tokom osamdesetih godina prošlog vijeka, kada je u Kolumbiji počeo uspon fudbala potpomognut novcem od proizvodnje i distribucije kokaina nije bila rijetkost ni da sudije izgube glavu zbog nezadovoljstva nekog od narko bosova koji su vodili klubove.