Nikad poraz, samo lekcija

Pet minuta dijelilo je kadetsku reprezentaciju Crne Gore od plasmana na Evropsko prvenstvo i istorijski uspjeh crnogorskog fudbala.

Nakon remija sa Islandom (0:0) i poraza od Škotske (2:0) uslijedio je duel sa Velsom na njihovom “Dragon Park” stadionu u Njuportu.

Krenulo je sve kao iz snova za ekipu Gorana Perišića, vođstvo od 2:0 posle prvog dijela igre oba u režiji ekstra talentovanog Vasilija Adžića. Ipak pad u nastavku donio je gol na startu drugog dijela za domaćina turnira da bi šok uslijedio na samo pet minuta do kraja kada je Vels poravnao na 2:2 što je bio i krajnji rezultat.

“I treći put na turniru odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, vodili 2:0 i imali sve u svojim rukama. Početkom nastavka nesmotreno smo primili gol, ali se ispostavilo da nas je i taj rezultat vodio na Evropsko prvenstvo. Nažalost, od tog sna nas je dijelilo svega pet minuta, ali nas je taj nesporazum u našoj odbrani pred kraj utakmice koštao istorijskog uspjeha”, rekao je Perišić.

Karakter ove ekipe nije upitan, bilo je poraza i u prošlosti ali četa selektora Perišića pokazuje izuzetnu profesionalnost i ne čudi što se iz godine u godinu rezultati popravljaju.

Ono što može da nas raduje sve kao naciju jeste zalaganje i rast ovih momaka koji u poslednje vrijeme prave možda i najveće izlete kada je crnogorski fudbal u pitanju i pokazuju da imaju kvalitet, želju i znanje za najveće domete, pa možda u nekoj etapi zasluže i poziv A selekcije.

Ivan BožinovićOgnjen MilovićTomislav TurovićBodin Tomašević, Lazar Maraš, Zarija KumburovićAleksa KaradžićBojan DamjanovićAndrija PupovićMiloš VračarLazar Šekularac, Stefan ĐukanovićAndrija BulatovićFilip PerovićDanilo Vukanić, Vasilije Adžić, Marko Perović, Andrej CamajPavle Pićurić, Danilo ĆetkovićMarko TadićIvan Šoć.

Zapamtite ova imena jer su ona sadašnjost i budućnost crnogorske reprezentacije.