AFRIČKI KUP NACIJA I AZIJSKI KUP

Niko kao Crvena zvezda

Hvang In-Beom slavio gol protiv Bahreina, FOTO: Jia Haocheng/XINHUA/PIXSELL
Hvang In-Beom slavio gol protiv Bahreina, FOTO: Jia Haocheng/XINHUA/PIXSELL

Dva kontinentalna fudbalska takmičenja su u toku – Afrički kup nacija čiji je domaćin Obala Slonovače i Azijski kup koji se igra u Kataru.

Crvena zvezda je jedini klub na svijetu koji u ovom trenutku ima strijelce na oba takmičenja. Korejac koji igra u veznom redu aktuelnog šampiona Srbije, Hvang In-Beom odigrao je fantastičnu utakmicu na startu grupe E u kojoj je Južna Koreja opravdala ulogu favorita i slavila protiv Bahreina 3:1. U 38. minutu postigao je gol precizinim udarcem lijevom nogom, dok je u finišu utakmice upiso da se upiše i među asistente nakon dodavanja za Li Kang-ina. Južna Koreja, predvođena Son Heung-minom svakako je jedan od favorita za zlato u Kataru.

Domaćin Afričkog kupa nacija, Obala Slonovače, pobijedila je na startu turnira u Abidžanu Gvineju Bisao 2:0, a konačan rezultat potpisao je ofanzivac Zvezde Žan Filip Kraso. Igrao se 58. minut kada je iskusni napadač uspio da se snađe pored dvojice protivničkih defanzivaca i zatrese mrežu.

Obala Slonovače nema generaciju igrača koju su predvodili nekada na Svjetskom prvenstvu Didije Drogba, Jaja i Kolo Ture, ali je zbog domaćinstva svakako u užem krugu favorita za trofej Afričkog kupa nacija koji su Slonovi osvajali 1992. i 2015. godine.