REPREZENTATIVAC ŠKOTSKE

“Nisam vjerovao kad sam čuo vijest za Šarkića, bio je vrhunski golman”

Foto: Focus Images / Sipa USA / Pixsell

Reprezentativac Škotske Džon MekGin govorio je o Matiji Šarkiću, s kojim se zna iz vremena kad su obojica bila u Aston Vili, gdje vezista igra i danas.

“Nisam mogao da vjerujem kada sam čuo vijest. Nadao sam se da će biti lažna glasina. Imao je tek 26 godina, trebao je da doživi vrhunac u dresu Crne Gore i Milvola. Bio je vrhunski golman. Bio je puno mlađi kad smo se upoznali, ali je već tada bio veliki dio ekipe i kluba. Zaista je jako tužno vidjeti da se to dogodilo”, rekao je MekGin.

>>> Heroji koji su branili Crnu Goru žive vječno

Već sljedećeg dana škotskog reprezentativca zatekla je još jedna tužna vijest – preminuo je ekonom Hiberniana Tem MekKort, za kojeg je bio jako vezan.

“Bio je prva osoba koju sam vidio po dolasku u Hibernian. On, njegova žena Džojs i sin Tomas živjeli su i disali za klub. Neko vrijeme nisu bili uključeni u klub, zbog čega je Hibernian malo izgubio svoj identitet. Tem je bio apsolutno nevjerovatan tip. Bio je pun života, zato ne mogu da izbacim iz glave njihove porodice”, naglasio je MekGin, koji je u porazu od Njemačke (1:5) igroa 67. minuta na Evropskom prvenstvu.

Škotska sjutra od 21 sat igra sa Švajcarskom, a potom 23. juna sa Mađarskom.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare