ENGLEZI LIKUJU

“Nismo naivni”

Belingem, Foto: Anke Waelischmiller / Sven Simon / ImagoSport / Pixsell
Belingem, Foto: Anke Waelischmiller / Sven Simon / ImagoSport / Pixsell

Engleska je “visila” protiv Slovačke u osmini finala Evropskog prvenstva, a onda “sa zvukom sirene” uspjela najprije da se spasi poraza i eliminacije te potom preokrene u produžecima na 2:1 i plasira se u četvrtfinale.

>>> ENGLESKA – SLOVAČKA (PRODUŽETAK) 2:1 Belingem makazicama u sudijskoj nadoknadi spasio Sautgejta

“Imao sam vjeru da ćemo da postignemo gol za izjednačenje. Nisam mislio da će se to desiti baš u posljednjim trenucima, ali nismo bili spremni još da idemo kući i to smo demonstrirali. Znamo da nivo naše igre mora da bude viši, ali posjedujemo timski duh i zajedništvo. Imali smo puno problema do sada na prvenstvu, ali nekako pronalazimo način da izađemo kao pobjednici”, rekao je selektor Engleske Geret Sautgejt.

Engleska će u četvrtfinalu igrati sa, najblaže rečeno, neugodnom Švajcarskom, čiju je snagu osjetila Italija (2:0).

“Nismo naivni i vrlo dobro znamo da nas čeka ogroman izazov protiv reprezentacije koja izgleda izvanredno, ne samo na ovom prvenstvu, već dugi niz godina. Bez sumnje, biće to veliki taktički izazov za naš tim”, naglasio je selektor Gordog Albiona.

Nakon preokreta nad Slovačkom javio se i junak izjednačujućeg pogotka Džud Belingem.

“Jedinstven osjećaj. Nekada si na svega 30-ak sekundi od odlaska kući i slušanja gluposti koje ljudi pričaju, poput toga da si iznevjerio naciju. Međutim, jednim udarcem sve može da se promijeni, što je nama uspjelo protiv Slovačke. Sad idemo naprijed s još većim samopouzdanjem i spremamo se za veoma zahtjevnu utakmicu protiv Švajcarske, vrijednu plasmana u polufinale Evropskog prvenstva”, istakao je Belingem.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare