DONIJETA ODLUKA

Ništa od Druge lige, Zeta i Budva se vraćaju u regije

Foto: FSCG

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore odlučila je da klubove Zetu i Budvu vrati u u niži rang takmičenja.

Komisija je pomenutim klubovima izrekla disciplinsku mjeru vraćanje u niži stepen takmičenja – zabrana napredovanja u viši rang takmičenja za takmičarsku sezonu 2024/25 zbog učešća u neregularnosti utakmice 3. kola Baraža za popunu Druge lige Crne Gore, čime su počinili prekršaj iz člana 92 Disciplinskog pravilnika FSCG“, navode iz Kuće fudbala.

U trećem, posledjem kolu baraža za popunu Druge lige, Budva i Zeta su na Lugovima remizirali 3:3, domaći su penalima slavili 4:2. Upravo je taj, poprilično čudan rezultat sa još čudnijim golovima vodio i jedne i druge u rang iznad, dok je sa tim ishodom u Trećoj ligi ostao Ibar.

Podigla se prašina u našem fudbalu nakon tog meča, uslijedile su serije saopštenja, a Savez je odlučio da to ne prođe nekažnjeno.

Pored klubova kažnjeni su i igrači dva kluba.

Igračima Zeta Danilu Raičeviću i Bojanu Matanoviću, kao i igraču Budve Marku Stijepoviću izrečena je disciplinska mjera zabranja igranja u trajanju od po 18 utakmica zbog učešća u neregularnosti utakmice 3. kola Baraža za popunu Druge lige, čime su počinili prekršaj iz člana 92 Disciplinskog pravilnika FSCG“.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare