EURO 2024

Njemačka pravila: Dresovi striktno originalni, nema buke nakon 22 časa

Photo: X

Brojimo sitno do početka Evropskog prvenstva u fudbalu koje će se održati u Njemačkoj. Kao što je i očekivano najavljen je veliki broj navijača svih reprezentacija, a država Njemačka čini sve kako bi održala mir, a određenim pravilima pokazali su koliko su ozbiljno shvatili organizaciju EURA.

Njemci su veoma striktni kada je u pitanju poštovanje pravila, a jedno od njih je i poštovanje kućnog reda pa tako ne smije da bude nikakve buke u stambenim naseljima od 22 uveče do 6 ujutru.

Na pojedinim javnim površinama strogo je zabranjeno konzumiranje alkohola i kršenje ovog pravila biće novčano kažnjivo.

Ipak, jedno pravilo se izdvojilo. Kako prenose njemački mediji, neće smjeti da se nose dresovi reprezentacija koji nisu originalni. Ukoliko ne poštujete ovo pravilo i nosite takozvane “kopije” odlazak na Euro mogao bi da vas košta i do pet hiljada eura.

Razlog tome je što Njemci ozbiljno shvataju poštovanje znakova o zaštitnom znaku i brendu, pa su tako najavili i nasumične provjere kako bi se suzbila prodaja dresova na “crno”.

Svakako je ovo pravilo koje do sada nismo imali prilike da vidimo nigdje, ali ako neko ima moć da mijenja, i primijeni nova pravila onda je to zasigurno Njemačka.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare