KORMILAR VELIKANA

Novi trener Ajaksa ima 35 godina

Farioli, Foto: Laurent Sanson/Panoramic/Bestimage/BESTIMAGE/Pixsell
Farioli, Foto: Laurent Sanson/Panoramic/Bestimage/BESTIMAGE/Pixsell

Talentovani italijanski stručnjak, 35-godišnji Franćesko Farioli predstavljen je kao novi strateg Ajaksa – u redove holandskog giganta stigao je iz redova francuske Nice.

“Srećan sam što sam dobio priliku u ovako velikom klubu. Želimo da se se vratimo osnovama i povezati se sa onim što Ajaks predstavlja. Želim da unesem novu energiju pozitivnim načinom rada i razmišljanja. Znam da ima puno posla, ali već smo krenuli sa pripremama. Ajaks treba vratiti gdje mu je mjesto”, poručio je mladi Italijankoji je potpisao ugovor do 30. juna 2027. godine.

Farioli je prve trenerske korake napravio u omladinskim pogonima italijanskih klubova, dok je do 2017. godine radio kao trener golmana u Kataru, a istu ulogu obavljao kasnije u Beneventu i Sasuolu.

Kada je na proljeće 2021. godine preuzeo Karagumruk postao je najmlađi trener u istoriji turske Superlige ikada! Radio je potom u Alanji, a u junu prošle godine dobio posao u Nici. Klub sa Azurne obale pod dirigentskom palicom Fariolija zauzeo je peto mjesto u francuskoj Ligi 1.

Ajaks je u domaćem prvenstvu završio tek na petom mjestu što je najslabiji plasman velikana iz Amsterdama u posljednjih 25 godina.

Popularni Kopljanici su rekordnih 36 puta osvajali prvenstvo Holandija, a imaju i četiri pehara Lige šampiona – posljednji 1995. godine.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare