DEJAN PEPIĆ ZA LOB SPORT

“Od početka priprema sam znao da će ovo biti sezona za pamćenje”

Foto: FSCG

Generacija Bokelja iz sezone 2023/24 ostaće dugo upisana u istorijske kluba iz Kotora. Uspjeli su da vrate Bokelj u Prvu ligu, poslije dugih sedam godina čekanja.

>>> Velika fešta u Kotoru, Bokelj je ponovo u Prvoj ligi

>>> VIDEO Pogledajte kako su Beštije proslavile povratak u Prvu ligu

Ovim povodom razgovarali smo sa jednim od najboljih igrača tima Slobodana Draškovića ove sezone, Dejanom Pepićem. Za Lob Sport ofanzivac Bokelja ističe da je ovo bila treća sreća za njega.

Osjećaj je divan. Meni je ovo treći put da pokušavam da pomognem Bokelju da se vrati u Prvu ligu – tamo gdje i pripada. I nakon treće sreće sam uspio“, kaže Pepić na početku razgovora za naš portal.

Od prvog dana priprema nije imao dilemu da će ovo biti sezona za pamćenje. Smatra da je konkurencija u vidu Otranta koji je na klupi imao Dejana Vukićevića bila baš jaka. Uputio je i lijepe riječi Ulcinjanima kojima želi da se sljedeće sezone sastaju u 1. CFL.

Iskreno da kažem na početku priprema sam znao da će ovo biti sezona za pamćenje. Ekipa se okupila prije svega da se napravi dobra atmosfera, a zatim i da se uđe u Prvu ligu. Konkurencija je bila jaka, baš jaka. Otrant je ekipa koja ima, ne samo kvalitetne igrače, nego i trenera koji je po meni najbolji na prostoru bivše Jugoslavije i koji zna šta hoće. Ovim putem im želim sve najbolje u baražu, jer uprava i grad Ulcinj zaslužuju mnogo više od Druge lige. Biću njihov navijač“.

Foto: FSCG

U drugom dijelu sezone imali su krizni period. Samo nekoliko rundi prije kraja šampionata iskliznulo im je prvo mjesto iz ruku i Otrant je preuzeo tron. Priznaje Pepić da ih je to psihički poremetilo, ali vratili su se kada je bilo najpotrebnije i u direktnom duelu tri kola prije kraja nadigrali Otrant.

Mnogo stresno prije svega, mnogo. Ali čitave sezone smo bili jedna velika porodica koja je iz svake utakmice izvlačila samo najbolje. Porazi od Koma i Igala su nas malo psihički poremetili, ali kada radite pošteno čitave godine, kada vjerujete u sebe i svoje saigrače onda straha nema. Pobijedili smo Otrant i preuzeli prvo mjesto i nismo do kraja htjeli da ga ispustimo“, jasan je Pepić.

Pamtiće ovu sezonu dobro. Kako kaže, stekao je mnogo prijatelja u timu koji je disao kao velika porodica.

Iskreno da kažem, hoću, jer meni je ovo treći put da ulazim iz Druge lige u Prvu. Disali smo kao velika porodica, stekao sam mnogo prijatelja u ovoj ekipi. Kapiten je postao tata po prvi put i to su neke stvari koje će mi ostati u sjećanju“.

Sa 20 golova apsolutno je najefikasniji igrač tima u ovoj sezoni. Dugo je bio najbolji strijelac lige, praktično kolo prije kraja i monstruozne partije Vladimira Perišića koji je u pobjedi Koma nad Internacionalom (9:2) postigao šest golova. Ipak, Pepiću nije žao što nije uzeo i titulu najboljeg strijelca. Kako kaže, nekome ta titula, nekome baraž, a njemu i njegovoj ekipi Prva liga.

Nije. Opisao bih to ovako – nekome titula najboljeg strijelca, nekome baraž, a meni i mojoj ekipi Prva liga! I da zaključim sve pošteno i zasluženo. Zahvalio bih se mojoj porodici na podršci, oni su ti koji su uz mene svaki dan i naravno Slava Bogu“, zaključio je Pepić za Lob Sport.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare