FK SUTJESKA

“Odbačena krivična prijava protiv Čolovića, Brnović nije napadnut”

Nenad Brnović (foto: Dejan Lopičić)

Iz Fudbalskog kluba Sutjeska objavili su da je Više državno tužilaštvo u Podgorici odbacilo tužbu protiv njihovog komesara za odnose sa navijačima, Ivana Čolovića, koju je pokrenuo bivši trener Nikšićana Ivan Brnović zajedno sa svojim saradnicima, Srđanom Tatalovićem i Nemanjom Kljajevićem.

“Spor FK Sutjeska sa bivšim šefom stručnog štaba Nenadom Brnovićem, te njegovim saradnicima Srđanom Tatalovićem i Nemanjom Kljajevićem dobio je pravosudni epilog. Naime, Više državno tužilaštvo u Podgorici odlukom broj 62/24 odbacilo je tužbu koju su protiv našeg komesara za odnose sa navijačima Ivana Čolovića, pokrenuli Brnović, Tatalović i Kljajević. Ova odluka donesena je 21. januara 2024. godine, nešto više od mjesec dana nakon što je identičnu odluku donijelo i Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću 18. decembra 2023. godine”.

Ističu da su ovakav ishod i očekivali.

“Ovakav epilog naš klub je i očekivao, jer smo od samog starta bili uvjereni u ispravnost rada nadležnih institucija kao i potpunu nevinost našeg službenika Ivana Čolovića kojeg su, u vrlo neprimjerenim, zlonamjernim i konstruisanim medijskim nastupima, bivši treneri našeg kluba označili kao navodnog krivca za samo njima znane “nemile scene” na sastanku koji je sa članovima Upravnog odbora održan, a o kojem je crnogorska javnost već obaviještena”, napominju iz nikšićkog kluba.

Uvjereni su da će na temeljima ove odluke svoju odluku ispravno donijeti i Fudbalski savez Crne Gore.

“Uvjereni smo da će na temeljima odluke nadležnih organa (Više i Osnovno tužilaštvo), svoju odluku prilikom sportske arbitraže ovog slučaja ispravno donijeti i Fudbalski savez Crne Gore”.

Za kraj, napominju da će FK Sutjeska i svaki njen član nastaviti da poštuje i njeguje kodekse sportskog i ljudskog ponašanja.

“FK Sutjeska i svaki njen član i dalje će, kao i do sada, poštovati i njegovati sve kodekse sportskog i ljudskog ponašanja, na terenu i van njega, u svakoj prilici. Na to nas obavezuje svijetla istorija našeg kluba koja traje još od 1920. godine a koju moraju poštovati i nadležne nam sportske institucije”, zaključili su iz Sutjeske.

Podsjećamo, Brnović i Sutjeska su se rastali u avgustu nakon eliminacije nikšićkog kluba iz kvalifikacija za Ligu konferencija od Santa Kolome. Tvrdio je da su on i njegovi saradnici tom prilikom napadnuti verbalno i fizički, a da je čak potezan i pištolj.

Standings provided by Sofascore