RASTANAK POSLIJE 12 GODINA

Odlazi najodaniji igrač modernog fudbala

Photo: IMAGO/kolbert-press/Marc Niemeyer/IMAGOSPORT/Pixsell

Svemu jednom dođe kraj, pa tako i najljepšim fudbalskim pričama. Upravo takva je bila ljubav između Borusije Dortmund i Marka Rojsa. Nažalost, na kraju tekuće sezone priča će se završiti, a posljednja stranica može biti zaključena na bajkovit način.

Legendarni Njemac je odlučio da poslije 12 godina u žuto-crnom dresu kaže da je dosta – na kraju sezone napušta Dortmund.

Milioneri su na korak od finala Lige šampiona, a sigurno da bi podizanje ušatog trofeja bio savršen kraj priče Rojsa i dortmundske Borusije.

Sa svega 23 godine stigao je u Dortmund iz one druge Borusije koja dolazi iz Menhengladbaha. Nije slutio da će postati legenda, simbol i sinonim kluba sa Vestfalena ili danas poznatijeg kao Signal Iduna Park.

Vremenom je prerastao u najvažniju kariku tima, a u godinama kada je bio u najboljoj formi odlučio je da odbije bogate ponude onih najvećih evropskih klubova i ostane vjeran Borusiji i Žutom zidu gotovo do kraja.

Od tog jula 2012. kada je stavio potpis na prvi ugovor sa Milionerima iz Dortmunda Rojs je čak 424 puta navukao žuto-crni dres. Tresao je mreže rivala 168 puta, a uvijek mu je glavna odlika bila to što nikada nije bio sebičan, pa je zbog toga sakupio i 128 asistencija.

Osvojio je tri njemačka Superkupa dok je trofej Kupa Njemačke podizao dva puta. Isto toliko puta proglašavan je i za najboljeg igrača Njemačke, a pamti se i finale Lige šampiona protiv Bajerna 2013. godine u kojem je Borusija poražena od Bavaraca sa 2:1.

Kraj jedne od najljepših priča modernog fudbala, odlazi najodaniji fudbaler i simbol Borusije Dortmund.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare