BOŽOVIĆEV NEFČI UBJEDLJIVO PORAŽEN

Okršaj Crnogoraca u Azerbejdžanu- Janković pogodio za ubjedljiv trijumf Karabaga

Janković pogodio za pobjedu svog tima, Foto: Bildbyran/SIPA USA/Pixsell
Janković pogodio za pobjedu svog tima, Foto: Bildbyran/SIPA USA/Pixsell

Karabag je protekle dvije sezone izrastao u ozbiljnog konkurenta na evropskoj sceni, pa je samim tim dominantan u domaćem prvenstvu Azerbjedžana i jako je blizu osvajanja, takozvane “Duple krune”.

Pitanje šampiona u prvenstvu riješio je davno, a na korak je od pehara u Kupu, jer je u prvom meču polufinala, na gostujućem terenu, savladalo ekipu Nefčija 4:0. Drugi polufinalni par je Zira – Gabala.

Bio je to crnogorski okršaj u dalekom Bakuu, jer za pobjedničku ekipu nastupaju naši standardni reprezentativci Marko Vešović i Marko Janković, dok na klupi poraženog tima sjedi Miodrag Grof Božović.

Oba crnogorska fudbalera od prvog minuta na terenu, a Janković je odličnu partiju krunisao i pogotkom. To mu je drugi gol u Kupu, isto toliko postigao ih je u prvenstvu, te jedan u Ligi Evrope. Pored agilnog veziste sa Cetinja, dva puta se upisao Toral Bajramov, jednom i Nariman Akundžade.

Božovićev Nefči bio je nemoćan protiv apsolutnog vladara azerbejdžanskog fudbala, pa će se do kraja sezone fokusirati na prvenstvo, odnosno borbu za drugo mjesto tabele.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare