“On je Pele košarke”, “Ona je Pele tenisa”, “On je Pele medicine”…

Foto: Twitter

Kada god bi zakoračio na teren, navijači su znali da ih čeka neki magični ples. Nešto nesvakidašnje. A, od sada će njegov nadimak i zvanično značiti upravo to – “nesvakidašnji”.

Naravno, riječ je o Peleu koji će se naći i u rječniku. O čemu se radi?

Naime, ranije ovog mjeseca Fondacija Pele i SpoTV pokrenuli su kampanju “Pele u rječniku” kako bi odali počast velikom Brazilcu.

Pošto je kampanja brzo dostigla više od 100.000 potpisa, ime nekadašnje legende sada je upisano u rječnik.

Pele – to je ili neko ko je nesvakidašnji ili ko se po svom kvalitetu, vrijednosti ili superiornosti ne može izjednačiti ni sa čim ili bilo kim – baš kao Pele“, nova je stavka u rječniku koja je predstavljena na Sportskom samitu u Pakambuu, u brazilskoj državi Sao Paulo.

Primjeri: “On je Pele košarke“, “Ona je Pele tenisa“, “Ona je Pele brazilske dramaturgije“, “On je Pele medicine“.

Trostruki osvajač Svjetskog prvenstva imao je nevjerovatan uticaj za cijeli Brazil, ali i planetu. Njegovoj porodici je uručena plaketa, u digitalno izdanje je već uvrštena ova riječ, a biće uključena i u sljedeću štampanu verziju.

Kampanja ‘Pele u rječniku’ je jedna od najoriginalnijih u kojima smo ikada učestvovali… Njegovo ime u rječniku je veoma važan dio njegovog nasljeđa koji će Pelea zauvijek održati u životu“, rekao je Žoe Fraga, izvršni direktor “Fondacije Pele”.