Opet haos na tribinama u Grčkoj

foto: gazeta.gr

Olimpijakosu su poslije dva uzastopna poraza ostale samo teoretske šanse da može da odbrani titulu u Grčkoj. Pirejci nakon drugog uzastopnog poraza imaju devet bodova manje od najvećih gradskih rivala AEK-a i Panatinaikosa.

Upravo je neuspjeh u derbiju protiv “dvoglavih orlova” (1:3) teško pao navijačima, ali i vlasniku crveno-bijelih.

Nezadovoljni odlukama italijanske sudijske trojke, domaći navijači su nakon utakmice upali na teren stadiona „Karaiskakis“ i počeli da bacaju petarde, dimne bombe, stolice, pokušavajući da napadnu arbitre i igrače gostujućeg tima.

Navijače Olimpijakosa zaustavila je policija, a fudbaleri i službena lica trkom su napustili teren kako bi zaklon pronašli u svlačionicama.

Neposredno prije toga, na teren je iz svečane lože došao i predsjednik kluba iz Pireja, inače vlasnik i engleskog Notingem foresta, Evangelos Marinakis i verbalno napao glavnog sudiju Davidea Masu.

Olimpijakos je nakon utakmice objavio saopštenje u kome je je protestovao protiv Fudbalskog saveza Grčke i vlade, rekavši da su „ubili fudbal“. Najuspješniji klub u zemlji optužio je tamošnji savez za manipulaciju prvenstvom.

Prevaranti su pokazali da nemaju skrupula. Cijela Grčka je zgrožena,“ poručili su, aludirajući na jedanaesterac dosuđen za AEK u 82. minutu kod rezultata 1:1.

U Grčkoj su neredi na tribinama i previranja među klubovima svakodnevna pojava. Tamošnji savez čini sve da suzbije loše pojave i “pomiri” klubove, tako da najveće derbije i sve utakmice plej-ofa sude strani arbitri.

Priliku da se okuša u “paklu” atinskog derbija AEK – Panatinaikos je između ostalih imao i crnogorski sudija Nikola Dabanović. Grci su tada opravdali svoj loš pedigre – primjedbe na račun Crmničanina su imali iz oba tabora.