ĆABI ALONSO

“Ostajem, Bajer je pravo mjesto za mene”

Photo: IMAGO/Julian Meusel / SVEN SIMON/IMAGOSPORT/Pixsell

Zaista nevjerovatnu sezonu imaju Bajer Leverkuzen i Ćabi Alonso. Odavno su prebacili sva očekivanja, a na dobrom su putu da postanu i šampioni Njemačke i tako prekinu dominaciju Bajerna koja traje od 2013. godine.

Trenutno su u nizu od čak 38 uzastopnih utakmica bez poraza u svim takmičenjima. Farmaceuti su izborili plasman i u četvrtfinale Lige Evrope gdje ih očekuje dvomeč sa Vest Hemom.

Uz sve to Bajer igra možda i najljepši fudbal u Evropi, a to je direktna zasluga Ćabija Alonsa i njegovog tima. Sasvim prirodno već neko vrijeme traje licitacija gdje će Španac naredne sezone nastaviti karijeru. Spominjali su se Liverpul, Bajern, Real Madrid…

Danas smo dobili odgovor – Ćabi Alonso ostaje u Leverkuzenu i želi da predvodi Bajer i u Ligi šampiona.

“Imao sam dobar sastanak sa upravom i informisao sam ih da ostajem u klubu. Poslije mnogo priče oko moje budućnosti, iskoristio sam ovu pauzu i donio konačnu odluku. Ovo je mjesto za mene”, istakao je Španac.

Čini se da Alonso i dalje ima veliku želju da radi u njemačkom klubu, a sigurno ga privlači i to što će naredne sezone predvoditi tim u Ligi šampiona.

“Moj posao u Bajeru nije gotov. Želim da pomognem klubu i igračima da napreduju. Uprava je odlična. Ovdje je sve fantastično. Još uvijek sam mlad trener i mislim da je ovo najbolja odluka za moju budućnost. Uzeo sam vrijeme, razmislio i potpuno sam siguran u odluku”

Poslije svih nagađanja i licitiranja ovo je možda i najmanje očekivana odluka, ali je Alonso još jednom pokazao kakav je lider i kakav karakter posjeduje.

Standings provided by Sofascore
Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare