MATJAŽ KEK

“Ovo je početak novog i lijepog doba za slovenačkog fudbala”

Foto: Fabian Strauch / DPA / Pixsell

Slovenija je dosanjala osminu finala Evropskog fudbalskog prvenstva.

Sastav Matjaža Keka uz tri remija sa Danskom (1:1), Srbijom (1:1) i Engleskom (0:0) uspjela je kao validna trećeplasirana selekcija da se nađe među 16 najboljih kontinentalnih reprezentacija.

“Nisam baš očekivao da ćemo da prođemo, ali smo igrom pokazali da zaslužujemo prolaz. Igrali smo protiv jednog od favorita turnira. Kroz cijeli jučerašnji dan osjećao sam se pozitivno. Pokazali smo mentalnu snagu. Analizirali smo Engleze, ali kada smo postali pasivni imali smo problema. Međutim, uspjeli smo”, konstatovao je Kek nakon istorijskog uspjeha.

U sve tri utakmice Zmajčeki su igrali moderan, ofanzivac fudbal, uz identičnu startnu postavu, koja je uigrana, kompaktna, a onda i prirodno, uz podršku svojih navijača, opasna za svakog suparnika.

“Jako sam ponosan na ovu ekipu. Vidjeli ste energiju koju su svi igrači dobili od svih naših navijača u prvoj utakmici i juče opet. Radujemo se, ali se sada vraćamo treninzima i pripremama za sljedeću utakmicu. Imali smo tešku grupu, ali imamo vrhunsku ekipu. Jako sam ponosan na sve njih i mislim da je ovo početak novog i lijepog doba za slovenački fudbal”, zaključio je Kek.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare