Nesrećan poraz naših fudbalerki

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Crnogorske fudbalerke poražene su od Azerbejdžana 0:1 u drugom kolu E grupe C divizije Lige nacija. Trenutak odluke na stadionu DG arena desio se u 85. minutu, kada je mrežu domaćih pogodila Nazlikan Parlak.

Uzbuđenja nije bilo sve do 66. minuta. Sporadični pokušaji Armise Kuč iskosa sa lijeve strane, zatim sa distance i jedan udarac glavom, kada je sa samo tri metra pogodila protivničku igračicu, bili su sve od ataka obje reprezenetacije.

Foto: Dejana Lopičić

U 66. minutu je golmanka Azerbejdžana izašla van svog kaznenog prostora, “napucala” je Kuč, lopta se odbila do Slađane Bulatović, koja je pokušala da lobuje, alli je lopta pala tik preko prečke.

Gošče su zaprijetile tri minuta kasnije. Jednu dubinsku loptu, koja je padala pod prečku, Anastasija Krstović je morala da boksuje, Nazlikan Parlak je naletjela i odbitak poslala preko prečke.

Fudbalerka Fenerbahčea međutim nije oprostila nesigurnost u odbrani Crne Gore u 85. minutu. Diana Mamadova je pogodila stativu sa ivice šesnaesterca, naše reprezenativke su se panično povukle umjesto da izađu na Parlak, a ova je to iskoristili da loptu od prečke pošalje u gol za – 0:1.

Foto: Dejan Lopičić

Izabranice Mirka Marića su nakon toga krenule na sve ili ništa, ali nisu imale sreće. Čudesne intervencije Ajtal Šarifove u finišu su ih spriječile da stignu makar do boda. Golmanka Azerbejdžana je prvo odbranila dobar udarac Kuč sa pet petera, a zatim i nakon kornera, šut Maše Tomašević glavom.

U drugom kolu grupe C E, Kipar je sa 1:0 savladao Farska ostrva. Podsjećanja radi, identičnim rezultatom su Marićeve izabranice u prvom kolu slavile protiv Ostrvljanki.

Standings provided by Sofascore