Partizan – Crvena Zvezda (18:30), broj 170 uz prazne tribine

Foto: Fk Partizan

Odzvanjaće Humskom 1 lopta večeras, treneri i igrači će se čuti do Autkomande, a svega ostalog biti neće.
Partizan i Crvena Zvezda će odmjeriti snage u 170. “večitom derbiju”. Svetkovina srpskog fudbala ovog puta će proći bez prevelikog naboja za ekipu sa Marakane. Gosti će igrati sa prestiž, titulu i Ligu šampiona su osigurali.
Trener Miloš Milojević koji će voditi ekipu do kraja sezone želi da svoj mandat završi sa stilom ali je i on stavio akcenat da interesovanje nije ni približno kao prethodnih puta.

Možda rezultati ne oslikavaju to na taj način, vidite i po vama, nije to to interesovanje. Na nama je da to održimo na nivou koja jeste, da bude najveća utakmica srpskog fudbala. Prilazimo maksimalno ozbiljniji. Respektujemo protivnika, znamo da je ranjeni lav najopasniji, ali cenimo i sebe i mislim da imamo kvaliteta i samopouzdanja da odigramo dobru utakmicu i da iz toga izađe dobar rezultat“, poručio je Miloš Milojević.

Pred praznim tribinama će Partizan dočekati goste a Igor Duljaj ne krije da mu je žao zbog toga ali i ukazuje na to da njegova ekipa jednostavno mora da pokaže dozu drskosti ali i da vjeruje u svoj tim.

“Najsrećniji bih bio da vidim pun stadion, bez obzira ko će šta da skandira. Biće mrtva atmosfera, izađeš na teren i čuješ trenere i saigrače.Ono što mi moramo jeste da na neki način pokažemo karakter. Ako ga imamo, a verujem da ga imamo“, rekao je Duljaj.

Muk sa tribina će za njih dodatno otežati posao, a upravi “crno bijelih” olakšati zbog salvi uvreda koje svakodnevno dobijaju. Najlošiji Partizan u poslednjih desetak godina je ovaj, četvrta pozicija nije nešto čime se mogu pohvaliti a i plej-of su započeli porazom od dželata Čukaričkog (1:0).

Kada na trenutno stanje u klubu i Zvezdinu formu dodamo tradiciju u kojoj je Zvezda na sva četiri meča koja su do sada odigrana bez publike slavila, nemaju puno razloga za optimizam u redovima domaćih.

Bilo kako bilo Partizan nema šta da izgubi i mora da krene na trijumf. Opijeni košarkaškom sekcijom i njenim uspjesima zadatak igrača Partizan je da makar danas skrenu pažnju na sebe i donesu tračak radosti u temelj svakog sportskog društva, a to je fudbal.