PAŽNJA! Trenerski boem ima riječ: Juventus će na kraju platiti

Zeman je trenutno na klupi Peskare, FOTO: Twitter
Zeman je trenutno na klupi Peskare, FOTO: Twitter

Palermo, Likata, Fođa, Parma, Mesina, Lacio, Roma, Napoli, Salernitana, Avelino, Leće, Peskara, Breša, Kaljari, sve te klubove u Italiji trenirao je Zdenjek Zeman. Pojedine u više navrata, kao što je slučaj trenutno sa Peskarom – u Seriji C ekipa je trećeplasirana i igraće plej-of za ulazak u Seriju B.

75-godišnji Čeh važi za trenerskog boema, pamtimo ga na klupi sa cigaretom, a tokom karijere uvijek je imao zapaljive izjave prema Juventusu. Tako ni sada nije propustio priliku da prokomentariše činjenicu da je “Staroj dami” (barem za sada) ukinuta kazna od 15 bodova minusa.

“Takve stvari dešavaju se samo u Italiji, navikli smo. Sada čekamo ishod suđenja i odluke italijanskog saveza i UEFA. Juve ima nekoliko problema na više nivou uključujući i manevar sa platama. Mišljenja sam da će na kraju platiti za sve što su uradili”, ističe Zeman.

Trener, koji u karijeri nije radio samo u Italiji, već i Crvenoj zvezdi, Fenerbahčeu i švajcarskom Luganu u superlativima je govorio o Napoliju.

“Dominirali su od početka do kraja i potpuno zasluženo su na tronu. Niko nije imao kontinuitet i kvalitet da se sa njima takmiči”, govori Čeh i zaključuje:

“Dva puta zaredom Italija propušta Svjetsko prvenstvo, ali pogledajte rezultate klubova u Evropi – pet polufinalista u UEFA takmičenjima”.

Inter i Milan sastaju se u polufinalu Lige šampiona, u Ligi Evrope Juventusu je na putu do finala ostala Sevilja, a Romi Bajer Leverkuzen. Fiorentina je među četiri najbolja u Ligi Konferencija.