PRIJATELJSKI MEČ

Petarda Plavih

Foto: FK Budućnosti

Fudbaleri Budućnosti savladali su Adriju rezultatom 5:1 u prvoj od osam prijateljskih utakmica na zimskim pripremama.

Golove za Budućnost su postigli Milan Vukotić, Vladimir Perišić i Stefan Đukanović (tri).

Vukotić je poentirao u prvom poluvremenu nakon sjajnog pasa Lazara Savovića u 8. minutu, Perišić je otvorio drugo poluvrijeme (50. minut) egzekucijom nakon šuta Đukanovića, a talentovani vezista je pogađao u 56. (centrirao Mugoša), 80. i 83. minutu.

Adrija je počasni pogodak postigla u 82. minutu za 4:1.

Odradili smo trening utakmicu, koja je u suštini bila provjera za mlađe igrače da vidimo na koga možemo da računamo u narednom periodu i generalno pred odlazak na pripreme koje nas čekaju u Turskoj“, rekao je poslije sparing meča pomoćni trener Budućnosti, Vladan Savić, a zatim se osvrnuo na okršaj sa požrtvovanim Japancima…

Foto: FK Budućnost

Mislim da je utakmica sa naše strane bila korektna. Vidjeli smo neke dobre stvari, a najbitnije je što su mlađi momci dobili priliku. Stoji da je iza nas bila naporna nedjelja, igrači su umorni, ali su napore podnijela na dobar način. Generalno, zadovoljni smo prikazanim, a bitno je zbog njih samih i nekog stimulansa za dalje da smo utakmicu rezultirali uspješno“, poručio je Savić.

Plavi su prvo poluvrijeme igrali u sastavu: Domazetović, Vuković, Tomašević, Kumburović, Perović, Vukčević, Savović, Vukotić, Ivan Bojović, Camaj i Perišić.

Drugo poluvrijeme su odigrali: Đurović, Mugoša, Jokić, Kumburović, Novović, Vukanić, Dašić, Đukanović, Vuković (70. Jovanović), Matija Bojović, Perišić.

Plavi su sjutra slobodni, u utorak se vraćaju redovnim obavezama, a naredni prijateljski meč je zakazan za 18. januar, kada će odmjeriti snage sa Jezerom na Starom aerodromu.