Piksi: Crna Gora može da se sprema koliko hoće, sve zavisi od nas, ako ne damo gol upaliću svijeću

Foto: /Marko Metlas/IMAGOSPORT/PIXSELL

Direktan duel za odlazak na Evropsko prvenstvo fudbaleri Srbije i Crne Gore biju u utorak od 20.45 sati na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu. Samo dva boda, u korist sjutrašnjeg domaćina, razdvajaju dva tima. Orlovi imaju i meč više, tako da bi Radulovićevi Hrabri sokoli u slučaju trijumfa praktično jednom nogom bili u Njemačkoj.

>>> Mitrović: Utakmica čekana 24 godine

>>> GLAS JUGOSLAVIJE: Više od meča – iz isključivo sportskog razloga

Selektor Srbije, Dragan Stojković je međutim uvjeren da će njegova ekipa iz meča izaći kao pobjednik. Piksi je pun samopouzdanja iako je Srbija u subotu poražena u Mađarskoj.

Crna Gora može da se sprema koliko hoće, da se hrabri… Pa neće reći da dolaze u Beograd da izgube, ali je jedno pričati, a drugo pokazati na terenu. Oni su imali jednu trening utakmicu sa Libanom koja je bila nebitna. Imaju svoje kalkulacije, ne može niko da im zabrani da se nadaju. Mene međutim raduje da se Srbija pita za svoju situaciju, ne zavisi od drugih“, rekao je Stojković na konferenciji za medije.

>>> Stefan Mugoša motivisan do neba: Pokazaćemo od čega su satkani Crnogorci

Piksi je rekao da obazrivost mora da postoji iz poštovanje prema takmičenju, ali da pretjerani strah ne postoji u redovima Orlova.

Najvažnija utakmica u kvalifikacijama definitivno. Igrači su toga svjesni. Sjutrašnji meč je meč istine. Hoćemo, želimo, možemo, ja znam da možemo. Srbija će igrati najkvalitetnije što može da pronađe rješenje da barem jedna lopta završi u mreži Crne Gore. U Budimpešti smo igrali lijep fudbal, fudbal koji svi vole da vide, stvarali smo šanse… Moji momci su izašli na teren odvažno i sa autoritetom. Takav stav i takvu Srbiju želim da vidim sjutra, takvu Srbiju želim da treniram“.

>>> “Euforije uvijek ima kad postoji rezultatska šansa”

Selektor Srbije je uvjeren da će njegovi izabranici slaviti ukoliko ponove meč sa “Puškaš arene”.

Želim da dominiramo, da pucamo iz svih oružja, cijeli arsenal ćemo pokazati na terenu. Ako ponovimo partiju iz Budimpešte sigurno ćemo slaviti. Ne vjerujem da može biti drugačiji ishod osim pobjede, jer nam se negdje mora vratiti. Ukoliko ponovo propustimo onoliki broj šansi kao protiv Mađara otići ću da upalim svijeću“, rekao je Stojković.

Foto: Marko Metlas/IMAGOSPORT/PIXSELL

Kormilar Orlova je izdvojio jednog igrača Hrabrih sokola.

Nikola Krstović će biti najveća opasnost za nas. Iskreno, ne znam da li će Jovetić početi, da li će uopšte igrati. Mislim da moj kolega sa klupe Crne Gore, Miodrag Radulović, neće računati, makar od starta meča na igrače koje je probao protiv Libana“.

>>> Momenat za gostovanje u Beogradu (ni)je idealan

>>> Mogu li fudbaleri kao vaterpolisti, rukometašice, rukometaši i košarkaši?

Stojković smatra da neće biti veliki hendikep za njegovu ekipu što je u subotu igrala meč velike potrošnje sa Mađarskom.

Fudbaleri su navikli da igraju utakmice svaka tri dana. Jeste bila velika potrošnja u Budimpešti, ali smo isto tako uživali u tom meču. Nisu svi fudbaleri zdravi, ali ako ne budu spremni da igraju naći ćemo zamjene. Biće promjena u timu, želimo da i današnji dan protekne u dobroj atmosferi. Potpuno miran i sa osmjehom dočekujem utakmicu“, zaključio je selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi.

Standings provided by Sofascore