1. KOLO KVALIFIKACIJA ZA LK

Plavi izazov na Kosovu

Plavi tokom treninga u Podujevu, Foto: fkbuducnost
Plavi tokom treninga u Podujevu, Foto: fkbuducnost

U povlašćenoj grupi na žrijebu, samim tim favoriti na papiru, ali u fudbalu se odavno ništa ne može planirati, mjerilo je samo jedno – teren.

U 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije Budućnost izlazi na crtu Mališevi u Podujevu. Za tim sa Kosova debitantski nastup u Evropi, što je još jedan parametar, istovremeno i pritisak, koji Plavima na leđa stavlja breme favorita.

Tokom pripremnog perioda Podgoričani su dobro promiješili karte – stigli su reprezentativni golman Milan Mijatović, a uz njega Andrija Bulatović, Dragan Grivić, Petar Vuković, Ilija Serikov, Oliver Šarkić, Ivan Bulatović, Zarija Lambulić i Dragan Trninić.

Generalna proba protiv novopečenog prvoligaša, Otranta, završena je bez golova, a tokom glavnog dijela priprema u Sloveniji osvajač crnogorskog Kupa izgubio je od Maribora (3:0) i poljskog Zaglebja (4:3), a pobijedio albanskog šampiona Egnatiju 2:1.

Sa druge strane, Mališeva je završila četvrta u nacionalnom prvenstvu, a u finalu Kupa poražena je od apsolutnog vladara tamošnjeg fudbala – Balkanija.

“Nema iznenađenja. Putem video snimaka i utakmica danas svako prati svog protivnika, tako da i oni sigurno imaju informacije o nama, kao mi o njima. Imaju jake pojedince poput Hazrolaja, Brutija i Alijua. Nikada ne znate šta može da se desi, uvijek postoji faktor neizvjesnosti pred meč. Važno je da smo spremni, mogu reći i u taktičkom smislu, a nadam se da će i fizika pokazati da smo na pravom nivou. Vjerujem da će hemija i zajedništvu presuditi da dođemo do dobrog rezultata”, istakao je šef struke Ivan Brnović.

<<< “Tri njihova igrača prave razliku, ali mi smo spremni”

<<< Drilon Hazrolaj – kosovski biser najveća prijetnja Budućnosti

Biće interesantno vidjeti u kakvom sastavu će istrčati Plavi u Podujevu. Zbog povrede Brnović je lišen usluga prvog kapitena Petra Grbića, a od pojačanja neće biti u kombinaciji za sastav Oliver Šarkić.

Drugi put na evropskoj sceni Budućnost za rivala ima tim sa Kosova. U sezoni 2022/23 rutinski su eliminisali Ljapi – u Podgorici je bilo 2:0 u Prištini 2:2.

Duel u Podujevu igra se od 17 sati, a revanš na našem najvećem stadionu zakazan je u četvrtak. U slučaju da Budućnost opravda ulogu favorita protivnik u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije biće CSKA Sofija 1948.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare