Ples Crnogorki za najubjedljiviju pobjedu u istoriji

Foto: FSCG

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore savladala je sa 9:0 selekciju Farskih ostrva u petom kolu Lige nacija i tako upisala najubjedljiviju pobjedu u istoriji reprezentacije.

>>> “Vratilo nam se ono što smo promašivali”

Ozbiljno su pristupile ovom meču izabranice Mirka Marića, nisu podcijenile protivnika i to se vrlo brzo isplatilo.

U osmom minutu pao je bedem Faranki. Armisa Kuč je odložila kapitenki i svojoj klupskoj saigračici, Slađani Bulatović, koja je lijepo plasirala loptu sa ivice kaznenog prostora i zatresla mrežu uz lošu reakciju i golmanke Farskih ostvra Oluve Jensen.

Bukvalno u sljedećem napadu Crvenih bilo je 2:0. Jelena Karličić je odlično centrirala, a glavom je pogodila Armisa Kuč.

Kuč je svoju seriju golova u Ligi nacija nastavila u 18. minutu kada je lijepo “zalomila” odbrambenu igračicu Farskih ostrva i pogodila dalji ugao za 3:0.

Pitanje pobjednika na ovom meču bilo je riješeno već tada, a drugom poluvremenu Crnogorke su prvi put mrežu golmanke Jensen zatresle u 56. minutu. Preciznije, uradila je to njena saigračica, Dal Kristijansen koja je loše reagovala u svom petercu poslije kornera.

Nije se tu zaustavila naša selekcija. Lijepo je povukla kontru Jasna Đoković i uočila samu Slađanu Bulatović na drugoj strani, a kapitenka je rutinski realizovala ovu šansu.

Asistentkinja kod petog gola u 67. minutu dočekala je svoj trenutak da zatrese mrežu Faranki. Lijep prodor Jasne Đoković i pogodak za 6:0.

Na 7:0 povisila je Jelena Vujadinović u 74. minutu poslije nespretne intervencije odbrane Farskih ostrva. Ista igračica pogodila je i u 84. minutu na asistenciju Slađane Bulatović za 8:0. Konačan rezultat postavila je Jasna Đoković u trećem minutu nadoknade.

Ključni meč u ovom ciklusu Lige nacija naš tim igra u utorak kada ćemo ugostiti selekciju Kipra.

Standings provided by Sofascore