Podgorica, Varvari, titula – živimo za nedjelju!

Mrvaljević je u tekućoj sezoni postigao šest prvenstvenih golova, FOTO: FSCG
Mrvaljević je u tekućoj sezoni postigao šest prvenstvenih golova, FOTO: FSCG

Finiš sezone odvija se po notama Budućnosti – “plavi” su relativno lako preskočili vruć teren u Bijelom Polju pobjedom nad Jedinstvom 3:1 i dva kola prije kraja drže sve u svojim rukama.

Računica je jasna, ukoliko izabranici Miodraga Džudovića u nedjelju pred svojim navijačima savladaju Jezero – proslava titule može da počne. Iz kluba pozivaju na slavlje – ulaz na stadionu pod Goricom biće besplatan.

“Moram da budem zadovoljan postignutim golom, pogodak uvijek znači napadaču. Međutim, mislim da smo sami meč cijelo vrijeme kontrolisali, a sem toga gola koji je došao nakon naše nepotrebne greške, protivniku nismo dozvolili da nas ugrozi. Sve zamisli šefa stručnog štaba smo sprveli u djelo, rano poveli, postigli još jedan pogodak i na kraju lijepo zaključili utakmicu”, poruka je Marka Mrvaljevića, koji se uz Vasilija Terzića i Marka Simića upisao u strijelce protiv Jedinstva.

Snažni napadač podgoričkog tima ističe da su saigrači i on položili ispit zrelosti na sjeveru Crne Gore.

“Realno, ispred sebe smo imali teško gostovanje protiv tima koji je treći na tabeli i koji igra maestralno kod kuće cijele sezone. Sigurno je da su mnogi mislili da možemo da se okliznemo, ali bili smo svjesni da smo nadomak titule i da nam najbliži pratilac diše za vratom i učinili smo sve da prevaziđemo pritisak. Prevazišli smo ga na pravi način”.

Jezero neće doći sa bijelom zastavom u naš glavni grad, već Plavljani imaju računicu i da izbjegnu nezgodni baraž. Zna to Mrvaljević…

“Jezero je uvijek nezgodno, svi znamo da su nas prošle godine praktično koštali titule, a i ove sezone smo teško izašli na kraj sa njima pod Goricom”.

Ali, motiv ne može biti veći za Budućnost.

“Međutim, svi znamo da nam eventualni trijumf donosi titulu, a mislim da nema ništa ljepše na svijetu nego je proslaviti u svojoj kući sa svojim navijačima.Vjerujem da ćemo svi dati sve od sebe, čak i više od maksimuma i da ćemo na kraju slaviti titulu. Fokus cijele ekipe je na Jezeru i živimo za taj momenat kada ćemo i matematički osvojiti titulu”, zaključio je Mrvaljević.

Budućnost ima tri boda više i bolji međusobni skor od, još uvijek aktuelnog šampiona, Sutjeske.